Iz Metalca traže reakciju trenerske organizacije posle meča sa Dinamom

U derbiju 19. kola Prve lige Srbije Dinamo Vranje poražen je od Metalca u Gornjem Milanovcu sa 3:2.

Nažalost najmanje se u danima posle govori o fudbalu, piše HotSport.

Bio je to meč koji su obeležili penali, tri najstrože kazne, dve za Metalac i jedna za goste iz Vranja.

Ipak, utisak je da su navijači podno Rudnika mogli da uživaju u veoma kvalitetnoj i sadržajnoj utakmici.

Direktor kluba iz Gornjeg Milanovca Bojan Leontijević izjavio je za Hot Sport da su na utakmici, osim lepih stvari, "viđene i one ružne scene zbog kojih se definitivno moraju preduzeti određene mere kako se slično ne bi ponovilo".

- Naime, bilo je i golova i lepih akcija, režirana je predstava koja publiku vraća na stadion.

Sa te strane poslata je lepa slika.

Međutim, svojim nesportskim i nekulturnim ponašanjem igrači Dinama, predvođeni trenerom Antićem uspeli su da isprovociraju milanovačku publiku, što još nikome nije pošlo za rukom – počeo je Leontijević.

On je potom detaljnije objasnio na šta se dešavalo na terenu.

– Trener gostujuće ekipe pokušao je neprimerenim izjavama i u najavi meča da isprovocira ekipu Metalca i uspeo je, zbog čega će naši igrači biti adekvatno sankcionisani.

S druge strane, očekujemo reakciju trenerske organizacije i drugih nadležnih organa, da stane u zaštitu trenerske profesije, koja je svakako već debelo na "konopcima".

I konkretnim merama sačuva dostojanstvo trenerskog esnafa.

Biti trener ima širu društveni odgovornost koja se manifestuje u vidu pedagoškog delovanja pre svega ka onima kojima su njihovi fudbalski učitelji modeli i uzori, dakle ka igračima - rekao je direktor Gornjomilanovčana.

Leontijević je apelovao na nadležne organe da reaguju po propisima.

– Molimo nadležne organe da po propisima i nikako drugačije kazne sve one koji su na utakmici sa Dinamom izašli iz okvira sportskog i viteškog.

FK Metalac je godinama unazad gradio imidž kluba koji se, pored rezultata koji je naravno bitan, zalaže za vrednosti koje imaju dalekosežnije ciljeve od puke pobede na jednoj utakmici.

Do pobede se dolazi na različite načine, mi smo se s Dinamom takmičili našim metodama, igrom na terenu, dok je protivnik posegao za metodama koje mi definitivno ne poznajemo, i kojima svakako nije mesto na fudbalskim terenima.

Dakle, u poimanju sporta, suštinski se razlikujemo.

Zadovoljni smo što posle prethodnog kola broj dosuđenih penala smo uspeli da smanjimo na jedan, što je pokazatelj da smo izvukli pouke i u tom pravcu treba da nastavimo – rekao je Leontijević.

Najnovije vesti