Umesto garderobe na odmor poneo 50 flaša viskija (FOTO)

Carinici su u saradnji sa policijom, na izlazu graničnog prelaza Gradina prema Bugarskoj sprečili krijumčarenje skoro 50 flaša žestokih pića, koje su bile sakrivene u dve putne torbe, saopštava Uprava carina.

- Prekršaj je otkriven u „mercedesu“ turskih registarskih oznaka, kojim su iz Kelna u Nemačkoj ka Turskoj putovala trojica nemačkih državljana turske nacionalnosti.

Na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave, putnici su odgovorili odrečno, ali je detaljan pregled automobila pokazao suprotno.

Tom prilikom su carinici u dve putne torbe, od kojih je jedna otkrivena u dubini gepeka, prema sedištu, a druga u prostoru za rezervnu gumu, otkrili skriveni sadržaj - 48 flaša žestokih alkoholnih pića koje su bile umotane u novinski papir - navodi se u saopštenju.

U torbama se nalazilo: 26 flaša viskija (23 „džoni vokera“, dva „čivas regala“ i jedna flaša škotskog viskija „dimpl golden selekšen“), 21 flaša rakije „jeni“ i jedna votke “absolut“.

- U svim članicama EU, kao i u zemljama koje su kandidati za članstvo, primenjuje se ista ili slična regulativa, prema kojoj je lični prtljag oslobođen od plaćanja uvoznih dažbina i pod njim se podrazumeva roba (u razumnoj količini) za ličnu upotrebu, koja je putniku neophodna za vreme putovanja.

Putnici se često interesuju za to koliko akcizne robe smeju da nose sa sobom, a kada je reč o alkoholnim pićima, ta kategorija se odnosi samo na putnike starije od 18 godina i u većini zemalja podrazumeva jednu flašu žestokog pića ili dve flaše vina - podsećaju iz Uprave carina.

Najnovije vesti