Krijumčarili auto-delove vredne 20.500 evra (FOTO)

Na graničnom prelazu Preševo sprečeno je krijumčarenje auto-delova u vrednosti od skoro 20.500 evra, saopštava Uprava carina.

Prekršaj je otkriven na ulaznoj strani u Srbiju, pregledom „forda“ turskih registarskih oznaka kojim su iz Turske ka Nemačkoj putovali 42-godišnji turski državljanin i njegov saputnik.

- Detaljnom kontrolom automobila, carinski službenici ustanovili su da putnici u prtljažniku prevoze razne delove za automobile koje su prekrili ličnim stvarima, dok su najskuplje sakrili ispod suvozačevog sedišta - navodi se u saopštenju.

Reč je o više vrsta alata „volvo“, „daf“, skanija“, zatim o diznama, ventilima pritiska, gumicama za reparaciju, osiguračima i pumpama „boš“, kao i njihovim delovima, čime se vrednost ovog prekršaja popela na 2,5 miliona dinara.

- Vozač automobila, koji inače ima prebivalište u Beogradu, rekao je carinicima da je hteo da prijavi auto-delove, ali da mu je faktura navodno zadržana u Makedoniji.

Naveo je i da nije nameravao da ih plasira na srpskom, već na nemačkom tržištu - saopštava Carina.

Pošto je u pitanju strani državljanin, sproveden je hitan prekršajni postupak, čiji je ishod novčana kazna od 100.000 dinara, kao i zaštitna mera oduzimanja neprijavljenih auto-delova i automobila kojim su krijumčareni, objašnjava se u saopštenju.

Najnovije vesti