U Vranju zatečen 261 radnik zaposlen na crno

Kontrolama kod 318 preduzetnika i privrednih subjekata na jugu Srbije utvrđeno je da je 706 radnika angažovano na crno, a od svih gradova od Niša naniže u tome prednjači Vranje sa 261 radnikom.

U Nišu ih je otkriveno 183, u Leskovcu 141, Pirotu 67 i Prokuplju 54 radnika, saopštio je Inspektorat za rad Ministarstva za rad.

U Vranju, gde je inspekcija rada kontrolisala 59 poslodavaca, zabeleženo je smanjenje broja poslodavaca koji su kršili zakon, ali i da su pojedini poslodavci držali i više od pedeset radnika na crno.

Oni su najčešće angažovani na poslovima građevinara, čistača, kuvara, konobara, taksista, pekara, trgovaca, električara, vodoinstalatera i slično.

Podaci, objavljeni na sajtu Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, predstavljaju statistiku na osnovu kontrola sprovedenih od 3. januara do 7. avgusta.

Komentari

I? Šta dalje ? Dal će neko od tih silnih ,,preduzetnika,, biti kažnjen, da mu bude možda zabranjena delatnost, da bude obavezan da nadoknadi sve radnicima i državi???

Najnovije vesti