U četvrtak otvaranje kancelarije Bugarsko-srpskog centra u Vranju

Sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo sve naše sunarodnike i građane Vranja da će 27. septembra, uz prisustvo ambasadora Republike Bugarske gospodina Radka Vlajkova, zamenika gradonačelnika Vranja Nenada Antića, generalnog konzula Bugarske u Nišu, predsednika Državne agencije za Bugare u inostranstvu i brojnih gostiju i prijatelja zvanično biti otvorena kancelarija Bugarsko – srpskog centra, saopšteno je iz ovog udruženja.

- Otvaranje BSC–a značiće korak napred u odnosima Bugarske i Srbije, a pre svega pružiće oslonac i podršku Bugarima u Vranju.

Podsećanja radi, BSC već realizuje projekat snimanja dokumentarnog filma Čuvari kulturnog blaga, ali mogu da najavim još jedan veći projekat početkom naredne godine "Mladi u savremenom društvu".

Ono što je takođe važno, jeste da će Bugarsko-srpski centar početi sa prijemom novih mladih ljudi koji žele da doprinesu ostvarivanju ciljeva BSC-a.

Pozivam sve sve zainteresovane građane Vranja kao i medije da prisustvuju ovoj svečanosti na kojoj će biti potvrđeno prijateljstvo dva naroda - izjavio je predsednik BSC-a u Vranju Darko Anačkov.

Pre otvaranja, biće održan radni sastanak sa zamenikom gradonačelnika I većnikom za nacionalne manjine u gradskoj kući.

U 12:20 je zakazano zvanično obraćanje ambasadora i svečano otvaranje BSC-a u ulici Oktobarske revolucije broj 51, iznad Pete škole, preko puta zgrade za izbegla i raseljena lica sa Kosova.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...