Tužilaštvo ispituje ugrožavanje sigurnosti lidera vranjskog JS-a

Osnovno javno tužilaštvo u Vranju naložilo je policiji "operativan rad na otkrivanju NN izvršilaca", zbog postojanja sumnje na moguće izvršenje krivičnog dela "ugrožavanje sigurnosti" na štetu Dejana Manića, lidera vranjskog odbora Jedinstvene Srbije (JS).

U subotu je Manić sazvao hitnu konferenciju za medije na kojoj je saopštio da su mu u petak dvojica od "najzajebanijih ljudi" iz Srpske desnice Miše Vacića pretili da će mu "pucati u glavu u jednom ugostiteljskom objektu u Vranju".

- To su verovatno ti "najzajebaniji ljudi" koje je pominjao Miša Vacić, a koji su došli u Vranje da meni prete – kazao je Manić.

Na ovo se saopštenjem oglasio vranjski odbor Srpske desnice tvrdeći da je zapravo Gordana Dimitrijević (direktorka Narodnog univerziteta u Vranju) zapravo "ta koja je dobila pretnje", jer je ovih dana "prešla u redove Srpske desnice".

Vacićevi predstavnici u Vranju naveli su u saopštenju da je povodom tih pretnji Dimitrijevićeva dala izjavu u policiji.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...