Manić: "Najzajebaniji lik" iz Srpske desnice pretio da će mi pucati u glavu VIDEO

Dvojica od "najzajebanijih" iz Srpske desnice Miše Vacića pretili su da će mi pucati u glavu u jednom ugostiteljskom objektu u Vranju, izjavio je u subotu lider Jedinstvene Srbije (JS) u Vranju i potpredsednik te stranke Dejan Manić.

On je, govoreći na vanrednoj i hitno zakazanoj konferenciji za medije, objasnio da se incident dogodio u petak, oko 16 časova.

Manić je, kako je opisao, sedeo sa političkim saborcima i prijateljima u ugostiteljskom objektu, kada su ušla četiri muškarca i upitali "ko je ovde Manda" (Manićev nadimak, p.a).

- Nakon što sam se javio, jedan od njih, ćelavi sa bradom zapretio je da "Gordani ne šaljem poruke" i neke, ako sam dobro razumeo, "gole slike".

Nisam razumeo zašto to meni kaže pošto u životu takve stvari nisam radio.

Nisam mogao da verujem – rekao je Manić pred novinarima.

Nakon kraće prepirke sa tim muškarcem, drugi koji je bio s njim mu je još ozbiljnije zapretio.

- Rekao je: "Hoćeš da izvadim pištolj i da ti pucam u glavu".

Rekao sam mu da slobodno izvadi pištolj i puca, nakon čega je krenula rasprava tokom zbog koje smo svi za stolom upozoreni da pazimo šta radimo.

Da pazimo, jer će opet doći iz Beograda da nas, kako su rekli, "prevaspitavaju", a onda mi je još jedanput zaprećeno pucanjem u glavu.

To su verovatno ti "najzajebaniji ljudi" koje je pominjao Miša Vacić, a koji su došli u Vranje da meni prete – kazao je Manić, podsećajući na izjavu lidera Srpske desnice Miše Vacića koju je dao prilikom osnivanja odbora u Bujanovcu.

Lider Jedinstvene Srbije u Vranju naveo je da JS "nije želela da ranije izlazi u javnost u vezi sa prelaskom nekih bivših članova u Srpsku desnicu".

- Smatramo da je to u politici normalno, svako ide tamo gde misli da će mu biti bolje.

Nismo to hteli da potenciramo jer je reč o ljudima koji su izbačeni iz naše partije.

Tako je bilo i posle nedavnog prelaska Gordane Dimitrijević, inače direktorke Narodnog univerziteta u Vranju, iz JS-a u Srpsku desnicu.

Indikativno je da je pet minuta pre nego što su napadači ušli u objekat stigla poruka sa njenog telefona da izađem iz kafane na pet minuta.

Pitam se da li je to bila insinuacija da ja budem sam napolju da bi mi pucali u glavu – rekao je pred novianrima Manić.

On navodi da se obratio tužilaštvu i policiji.

- Apelovao sam da se prijava procesuira kako se ne bi dogodilo da, kao u nekim prethodnim slučajevima, slučaj ostane u fioci - rekao je lider JS.

TELEFON U POLICIJI

Manić je kazao da je svoj mobilni telefon predao Policijskoj upravi u Vranju kako bi se tačno ustanovile sve činjenice u vezi sa ovim slučajem.

- Istraga bi trebalo da ide preko GrO Srpske desnice jer oni znaju ko su ljudi koji su mu pretili. Pretpostavljam da je napad iniciran iz Beograda, a potpomognut sa lokala zbog patološke mržnje bivših članova JS prema meni. Naša partija će se, kao i do sada, baviti najvažnijim pitanjima za Srbiju. Glasovi na izborima osvajaju se zahvaljujući rezultatima na izborima, a ne pretnjama i ucenama - zaključio je Manić.

Najnovije vesti