Treći rođendan Vranje News-a!

Cenjeni čitaoci,

naša mala redakcija ne želi da zloupotebi ovaj dan i svoj treći rođendan time što će se hvalisati nekakvom neproverljivom statistikom.

To ostavljamo tabloidima, "najčitanijima od najčitanijih, pa čitanijim od svih njih zajedno".

Želimo da naglasimo neke važne stvari.

Pre tri godine mnogi su osnivanje ovog informativnog portala nazvali samo "dobrim pokušajem".

Ponosni smo na to što smo ih velikim trudom, kvalitetom, kvantitetom naših medijskih sadržaja i permanentnim napretkom u svakom smislu demantovali.

Što se naša reč "jede", što bi rekli Vranjanci.

Ponosni smo posebno na to što smo tokom ove tri godine ostali svoji i ničiji, što smo svaku uređivačku odluku - dobru, manje dobru ili lošu - doneli isključivo mi sami i za to zaslužili pohvale ili snosili konsekvence.

Zahvaljujemo se svakom ponaosob od oko 8.000 redovnih čitalaca našeg Fejsbuk naloga, desetinama hiljada onih koji svakog meseca čitaju naše sadržaje preko zvanične web stranice www.vranjenews.rs.

Hiljadama onih koji preko našeg Youtube kanala (na čijoj produkciji mogu pozavideti i televizije), Instagram ili Twitter naloga prate na stotine tekstualnih, foto i video sadržaja objavljenih na mesečnom nivou.

Žao nam je što se gotovo čitava ova, treća godina našeg funkcionisanja poklopila za pandemijom koronavirusa, što je svakako uticalo na svačiju, pa i našu medijsku produkciju.

Ali, važno je da nismo odustali i da smo još uvek tu - zbog vas.

I da smo se borili svim silama da se uticaj pandemije što manje odrazi na naš rad.

O tome svedoči i za nas najznačajniji događaj u proteklih godinu dana - uručenje novinarske nagrade "Slađana Veljković" našem uredniku Dejanu Dimiću "za najboji uređivački rad u lokalnim medijima".

Ponosni smo što su i u trećoj godini postojanja odradili sate i sate video prenosa uživo koje smo realizovali preko našeg Fejsbuk naloga i web stranice.

Obećavamo da ćemo to činiti i dalje, sve češće.

Ponosni smo na našu foto arhivu koju smatramo jednom od najznačajnijih foto-baza u ovom delu zemlje.

Zahvaljujemo se na saradnji svim našim sagovornicima.

Izvinjavamo se svima čija saopštenja ili delove saopštenja nismo objavili, ali je naša odluka bila da nisu u skladu sa zakonima Republike Srbije i moralnim načelima, da vređaju, krše nečija prava ili da njihovi delovi predstavljaju govor mržnje.

Trudićemo se po svaku cenu da objavljivanjem medijskih sadržaja ne kršimo Zakon o javnom informisanju, Kodeks novinara Srbije, druga pravila i propise.

Ponosni smo na to da je i u trećoj godini postojanja naš medij mnogo puta citiran, da smo vestima, fotografijama i video materijalima, našom produkcijom, mogli da pomognemo nacionalnim ili medijima iz drugih sredina u Srbiji.

Za takvu uslugu samo tražimo da drugi poštuju i imenuju naš rad, kao što mi recipročno cenimo rad drugih.

Portal Vranje News u trećoj godini najviše se čitao u našoj zemlji, na području južno od Niša, ali i širom države.

Takođe, prema Google analitici ima svoju publiku u Makedoniji, na Kosovu, u Bugarskoj, SAD, Nemačkoj, Norveškoj, Grčkoj, Švajcarskoj, BIH, Sloveniji...

Možemo da obećamo da ćemo i dalje biti tu isključivo zbog čitalaca, pravovremenog, tačnog, preciznog i istinitog izveštavanja o svemu što je u javnom interesu i po pravilima koja nalaže novinarska profesija.

Zalagaćemo se i dalje za jednakost svih građana, bez obzira na nacionalnu, versku, političku i rasnu pripadnost ili bilo koje druge različitosti.

Zagovaraćemo pravo građana na transparentnost rada državnih organa i informisanost o svim činjenicama važnim za društvo.

Iznad svega se, na kraju, zahvaljujemo oglašivačima koji su prepoznali potencijale i važnost postojanja Vranje News-a i u značajnoj meri pomogli rad redakcije i u trećoj godini postojanja.

Na kraju, bez naših vernih čitalaca ovaj mali jubilej Vranje News-a sigurno ne bi bio tako važan.

S poštovanjem,

Redakcija Vranje News

Najnovije vesti