Trajković: Zastoj u istrazi za ubistvo Cvetanovića zbog policije

Iako su iz Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Vranju još 2. oktobra 2017. godine doneli naredbu o sprovođenju istrage protiv nepoznatog izvršioca u vezi sa ubistvom Jugoslava Cvetanovića, koje se dogodilo u septembru 2017. godine u centru Vranja, policija do danas nije dostavila nikakav izveštaj, niti podnela krivičnu prijavu protiv poznatog izvršioca.

Viši tužilac u Vranju Danijela Trajković kaže da su detalji ovog slučaja kao i eventualni nalogodavci i izvršioci i dalje "neotkriveni".

- Uvek se tu mešaju nadležnosti i uloge.

Organ otkrivanja po zakonu je policija, a mi smo organ gonjenja.

Dok policija nama ne skupi dokaze koji mogu biti validni za vođenje postupka, mi smo nemoćni.

Policiji smo prosledili zahtev za otkrivanje i sve je na njima - navodi Trajkovićeva za Vranje News.

Ona dodaje da su na mestu ubistva pronađeni DNK profili NN lica, ali proverom državnih baza podataka ustanovljeno je da u njima nema tih profila.

- Koliko mi je poznato, trebalo je da se preko Interpola zatraže provere u inostranim bazama, ali povratnih informacija dokle se stiglo s tim nemamo - navodi Trajkovićeva.

U ovom postupku dosad su preduzete određene dokazne radnje – saslušanje svedoka, potrebna veštačenja i takođe su rukovodioci postupka naložili PU u Vranju da preduzmu potrebne mere da se otkrije učinilac krivičnog dela o otkriju tragovi i predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz.

Ishod policijskog posla za sada je uvek isti, odnosno prijave protiv poznatog izvršioca nema.

Jugoslav Cvetanović (1986) ubijen je 27. septembra 2017, četrdeset minuta posle ponoći u centru Vranja, u haustoru kompleksa zgrada "Lepa Brena".

Na njega je pucano s leđa i pogođen je sa više projektila iz automatskog oružja.

Jugoslav je, inače, rođeni brat Saše Cvetanovića koji je osumnjičen za ubistvo Nikole, rođenog brata Luke Bojovića u Beogradu 2013. godine.

Najnovije vesti