Tončev sklopio koalicioni sporazum s naprednjacima

Vranje - Spekulacije o tome da će socijalisti i naprednjaci zajedno izaći na lokalne izbore u Surdulici, pokazale su se tačnim u ponedeljak kada je potpisan koalicioni sporazum dva lokalna odbora čiji funkcioneri u proteklim godinama nikako nisu mogli da nađu zajednički jezik.

U ime Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije Surdulica sporazum je potpisao Novica Tončev i informaciju o tome objavio na svom Instagram nalogu.

U ime naprednjaka paraf na sporazum stavio je Nemanja Gligorijević.

"Veoma sam ponosan na dosadašnji rad Socijalističke partije Srbije u Surdulici.

Ostvarili smo značajne rezultate u poboljšanju infrastrukture, pružanju podrške građanima i podsticanju ekonomskog razvoja.

Izgradili puteve, škole, renovirali bolnice", napisao je Tončev.

On je dodao kako veruje da je taj uspeh "temelj na kome se može graditi još bolja budućnost".

"Kroz zajednički rad i delovanje, nastavićemo da težimo ka ostvarenju zajedničkih ciljeva i da unapređujemo životni standard svih građana opštine Surdulica.

Moja poruka, kao čoveka koji se zalaže za bolje uslove života i građevinskog inženjera, je da dogovor kuću gradi, a naša kuća je opština Surdulica", poručo je Tončev.

Tončev i njegovi socijalisti dosad su redovno pobeđivali naprednjake na svim izborima od 2012, a Surdulica je bila jedna od retkih opština u Srbiji u kojoj SNS nije u vlasti.

Na glasanju za parlamentarne izbore u decembru, ubedljivu pobedu od 46,21 odsto (5.100 glasova) odnela je Socijalistička partija Srbije (sa listom Ivica Dačić - premijer Srbije), iza nje je bio SNS (Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane) sa 38,6 odsto (4.260 glasova), dok je na trećem mestu bila Srbija protiv nasilja sa 7,46 procenata (823 glasova).

Koordinator naprednjaka za Pčinjski okrug Dragan Boske Stevanović nakon izbora u decembru govorio je o navodnom preseljenju birača kao presudnoj stvari za pobedu socijalista u toj opštini.

Tončev je odgovorio da Stevanović "iznosi neistine", navodeći kao ilustraciju statističke podatke Republičkog zavoda za statistiku prema kojoj se broj birača u Surdulici u 2023. u odnosu na 2022. godinu smanjio za oko 200.

"Pozivam Dragana Stevanovića Bosketa da hrabro izađe na lokalne izbore u Surdulici naredne godine, u mom rodnom mestu, i mestu u kome je živeo, koje ga je prihvatilo kao svog kada je došao iz Bosne.

Neka istakne svoje ime i prezime, umesto da se skriva iza imena Aleksandra Vučića, poručio je tada Tončev.

Tončev je nedavno obelodano da se sastajao sa predsednikom IO SNS Darkom Glišićem, nagovešatavajući ovakav ishod pregovora dve strane.

Najnovije vesti