Tončev: Boske izađi na izbore pod svojim imenom, ne skrivaj se iza Vučića

Vranje - Novica Tončev, ministar za unapređenje nerazvijenih opština i potpredsednik SPS-a, oglasio se saopštenjem u kome je naveo da reaguje na "netačne i naglas izgovorene laži Dragana Stevanovića Bosketa", najuticianijeg naprednjaka iz Pčinjskog okruga.

"Prinuđen sam da se ovim putem obratim javnosti i demantujem njegove izjave.

Dragan Stevanović Boske se u više navrata obraćao javnosti i iznosio neistine o navodnom dovođenju birača u opštinu Surdulica kako bi glasali za Socijalističku partiju Srbije.

Prema statističkim podacima Republičkog zavoda za statistiku, koji su javno dostupni za parlamentarne izbore u 2022. godini je u opštini Surdulica bilo upisano 16.952 lica, dok je prema takođe javno dostupnim podacima na sajtu Republičke izborne komisije konačni broj upisanih birača iznosio 16.722 birača za parlamentarne izbore 2023. godine.

Jasno se vidi da je na ovim parlamentarnim izborima preko 200 osoba manje imalo biračko pravo nego što je to imalo 2022. godine.

Ističem da u opštini Surdulica nisu održani lokalni, već samo parlamentarni izbori.

Moja topla preporuka Draganu Stevanoviću je, da kad se već bavi statistikama sa biračkih mesta, proanalizira opštinu Trgovište u kojoj su pored paralmentarnih održani i lokalni izbori i objasni kako je moguće da je ova opština u 2022. godini imala 4.284 upisana birača a sada u 2023. godini 4.512 lica.

Socijalistička partija Srbije je čestitala Srpskoj naprednoj stranci na izvanrednim rezultatima, ali je osnov fer pleja da i Dragan Stevanović Boske prizna da je izgubio u svom kraju, jer naša stara izreka kaže - najteže je biti prorok u svom selu, gde te svi dobro poznaju.

Pozivam Dragana Stevanovića Bosketa da hrabro izađe na lokalne izbore u Surdulici naredne godine, u mom rodnom mestu, i mestu u kome je živeo, koje ga je prihvatilo kao svog kada je došao iz Bosne.

Neka istakne svoje ime i prezime, umesto da se skriva iza imena Aleksandra Vučića.

Ime Novice Tončeva može da se raznim lažima provlači i blati po medijima, ali kao nosioca liste jasno predstavlja istinu bez prikrivanja, dugogodišnji trud i rad i kao rezultat svaki put poverenje građana na izborima", naveo je Tončev u pisanom saopštenju.

Komentari

Bravo za Tončeva,otvoreno i jasno,svi dižu glas kada vođa dobije izbore.
Da vidimo koliko bi glasova dobili naprednjaci bez Vučića.
Nekada Milošević,sada Vučić,a Boske i slični rovare.

Najnovije vesti