TAČNO U PODNE: Najavljen protest četiri sportska kluba

U sredu u 12 časova, u centru Vranja, počeće protest sportskih klubova koji nisu dobili ni dinara iz budžeta Grada Vranja za takmičenje u 2018. godini, najavljuje se preko društvenih mreža.

U proglasu objavljenom preko Fejsbuka najavljuje se „protestna šetnja“, na potezu od nekadašnje Robne kuće Beograd do zgrade Gradske uprave predstavnika i sportista iz svih klubova koji su zakinuti za novac iz budžeta.

Klubovi pozivaju Vranjance, posebno ljubitelje sporta, da podrže protest.

Osim FK Dinamo (lane 17 miliona), jesenjeg šampiona Prve lige Srbije i glavnog kandidata za ulazak u Super ligu, ni dinara iz budžeta ove godine nisu dobili ŽOK Vranje (2017 – 6 miliona), Jugbasket (lane 5,7 miliona) i RK Vranje 1957 (7,5 miliona u prošloj godini).

Ovime je, tvrde, njihov opstanak doveden u pitanje.

Po programima sportskih kolektiva Grad je ove godine ostalim klubovima dodelio ukupno 50 miliona dinara.

Ovo je treći javni protest u Vranju u poslednjih petnaestak dana, nakon što su negodovanje pred zgradom Gradske uprave ispoljili udruženja pasa, zbog navodne namere da se uspava više od 1.400 pasa lutalica u Vranju, te vlasnici montažnih objekata, nezadovoljni odlukom grada o razmeštaju postojećih objekata – potpunom uklanjanju ili nameri da za postojeće lokacije u novim gabaritima vlasnici idu na javno nadmetanje.

Najnovije vesti