FK DINAMO: Po-mo-zi Bo-ske!

Iako FK Dinamo nije dobio ni dinara iz budžeta Grada Vranja za 2018. godinu, predsednik kluba i šef stručnog štaba Dragan Antić Recko izjavio je da se „problemi naknadno rešavaju", jer, navodno, grad prepoznaje da je Dinamo na pragu najvećeg uspeha u istoriji kluba“.

- Zahvaljujem se Slaviši Bulatoviću (lider GrO SNS u Vranju), Ivanu Stankoviću (gradski većnik za finansije) i Draganu Stevanoviću Bosketu (državni sekretar u Ministarstvu privrede i najuticajniji naprednjak na jugu Srbije) na ukazanoj pomoći.

Svi oni željno očekuju da počne prvenstvo i ostvarimo zacrtani cilj, plasman u Super ligu – rekao je Antić.

Na pitanje novinara kako je doživeo odluku grada da prilikom raspodele sredstava prema predloženim programima za finansiranje sportskih klubova ne dodeli ni dinara klubovima koji igraju u najvišim rangovima, između ostalog i DInamu, Antić je odgovorio da je „u pitanju pogrešan rad komisije, koja je nelegalna zbog sukoba interesa u kome su pojedini članovi“.

- Niko ne može da kaže da Dinamo nije opravdao ranije dobijena sredstva, jer smo opravdali nešto više od 17 miliona, koliko smo lane i dobili od grada.

Mi smo od tog iznosa vratili pet miliona starog duga i Dinamo je funkcionisao sa 12 miliona.

Po mojoj proceni, potrošili smo oko 39 miliona, ali naših para, i ničija briga ne treba da bude šta radimo sa našim parama.

Opravdali smo 17,2 miliona iz budžeta, a pokazali da smo potrošili oko 39 miliona – kazao je Antić, dodajući da je u klub svoje mladosti „došao bez ikakvih zlih namera, a ne, kako je rekao, „da se bogatim na njegov i račun sirotinjskog naroda iz našeg kraja“.

On je insistirao na tome da je u poslovanju Dinama „sve čisto i proverljivo“.

- To sam odmah rekao svom knjigovođi kad sam došao, jer znam kakvih neprijatelja ovde imam.

Pojedincima, koje sam uklonio iz kluba, to smeta, misle da mogu da se bogate na račun Dinama. Ali, dok sam ja predsednik kluba, neću to dozvoliti.

Dinamo mora da uđe u Super ligu i ja mislim da će grad pomoći.

Imam obećanje od visokih funkcionera iz SNS i grada i zato mislim da dva čoveka ne mogu da ugase jedan sport u Vranju – kazao je Antić.

Antić i fudbaleri Dušan Stevanović i Mlađan Stevanović, izrazili su pred novinarima uverenje u uspeh pred meč na svom terenu sa ekipom beogradskog Teleoptika, na početku drugog dela prvenstva, u sklopu 16. kola Prve lige Srbije.

- Biće teška utakmica, oslabljeni smo i igramo bez pet igrača.

Ali, ko god da nam je protivnik u subotu, moramo da pobedimo. Mi smo favoriti i na papiru, i na terenu.

Sjajno smo odradili pripreme u Antaliji i nemamo razloga da sumnjamo u sebe – rekao je Antić.

Mlađan Stevanović kazao je da je predstojeća utakmica sa Teleoptikom možda jedna od najtežih ove sezone.

- Ali, ako igramo kao u Turskoj, mislim da neće biti problema.

Ko igra u Dinamu, mora da pruži svoj maksimum i moramo da pobedimo – naveo je Stevanović.

Njegov prezimenjak Dušan kazao je da su se novi igrači „dobro uklopili u sistem Dinama", te da očekuje "pobedu svog tima“.

Utakmica između Dinama i Teleoptika igra se u Vranju, na Jumkovom stadionu, u subotu 10. marta u 14 časova.

Najnovije vesti