SzS: Protest vladajućeg SNS-a protiv sebe samog VIDEO

Razlog zbog koga je sazvana današnja konferencija za medije je taj da decidirano kažemo da ćemo bojkotovati najavljene republičke i lokalne izbore, izjavila je u četvrtak potpredsednica Gradskog odbora DS u Vranju Nela Dimitrijević.

Ona je, na zajedničkoj konferenciji odbora političkih partija koje u Vranju čine Savez za Srbiju (SzS), dodala da je jedan od razloga za bojkot taj što je Savez tražio "otvaranje medija", barem šest do devet meseci pre izbora, i to za sve stranke ne bi li uslovi na izborima bili ravnopravni".

- To se, sada je već sasvim izvesno, nije dogodilo, kao što je izvesno da do izbora više nema šest meseci i da nema razloga na njih izaći jer je demokratija u Srbiji i Vranju ukinuta - rekla je Dimitrijevićeva.

Ona je dodala da joj je zbog skupa podrške Aleksandru Vučiću, koji je održan u sredu u Vranju, "žao mnogih ljudi koji su silom primorani da na njega dođu".

- Njihovi izrazi lica sa fotografija i snimaka to potvrđuju i vidi se da se mnogi već kaju što su bili tamo.

Neka to ide njima na savest.

Interesantno je da se skupovi podrške predsedniku održavaju u tri najjužnija grada Srbije gde je i standard građana najniži - rekla je Dimitrijevićeva.

Član Glavnog odbora Srpskog pokreta Dveri iz Vranja Milan Mihajlović najavio je akciju bojkota koju će članice Saveza za Srbiju održati u Vranju u subotu 7. decembra, uz napomenu da su se nakon sazivanja susreta sa novinarima sa temom bojkota pojavili novi momenti koji su nametnuli nove teme za današnju konferenciju za medije.

- "Desio se narod" u Vranju u sredu u popodnevnim satima, izašao je na ulice određeni broj simpatizera SNS-a da izrazi podršku svom predsedniku.

Dužni smo da odreagujemo, posebno iz razloga što je Vranje po svim ekonomskim parametrima i po životnom standardu pri dnu lestvice od svih lokalnih samouprava u Srbiji, a zanimljivo je da smo uvek među prvima kada je reč o izražavanju simpatije prema predsedniku.

Iako je taj protest najavljen kao nekakav protest vladajućeg SNS-a protiv opozicije, ja imam sasvim drugačiji utisak da su članovi i simpatizeri SNS protestvovali protiv terora koji u Srbiji vrše funkcioneri njihove stranke - rekao je Mihajlović pred novinarima.

Lider vranjskog odbora Narodne stranke (NS) Đorđe Ristić izneo je stav da SNS, za sedam godina vlasti u Srbiji, "obesmislila sve što se može obesmisliti" u državi.

- Postali smo jedina zemlja u svetu gde vlast protestuje protiv opozicije.

To jeste apsurdno i smešno, ali nije toliko strašno koliko je strašna činjenica da je vladajuća stranka za sedam godina uzurpirala sve institucije Republike Srbije i stavila ih pod svoju kontrolu.

Podsetiću vas na primere zastrašivanja novinara, ali i prebijanja političkih oponenata, kritičara aktuelne vlasti, koji smo na vlastitom primeru osetili ja i potpredsednik NS-a u Vranju Dragan Pavlović.

Evo već godinu dana nadležno državno tužilaštvo ne reaguje po našoj krivičnoj prijavi koju smo podneli protiv četvorice nasilnika iz SNS-a koji su nas ispred naših stranačkih prosotrija napali i brutalno pretukli.

Umesto toga, imamo montiran politički proces protiv nas koji po nalogu iz SNS sprovodi Osnovno tužilaštvo u Vranju, u kome smo mi optuženi da smo navodno sprečavali proces glasanja za izbore u mesnim zajednicama, a sve po fantomskoj krivičnoj prijavi tih istih nasilnika - naveo je Ristić.

On je kao "primere nesposobnosti lokalne vlasti" naveo započetu rekonstrukciju Ulice Partizanski put "gde radovi stoje duže od godinu dana", te "započinjanje rekonstrukcije gradskog parka i Ulice Bore Stankovića na kraju građevinske sezone, odnosno na pragu zime".

- To je slika i prilika i paradigma ove nakaradne vlasti i jedan od razloga zašto smo čvrsto opredeljeni za bojkot - rekao je Ristić.

Savez za Srbiju u Vranju formiran je pre nešto više od godinu dana.

Od stranaka koje participiraju u ovom savezu svoje odbore u Vranju imaju Demokratska stranka, Narodna Stranka i Srpski pokret Dveri.

Saradnja šireg kruga opozicionih stranaka u političkim akcijama protiv aktuelne vlasti u Vranju traje duže od dve godine.

Najnovije vesti