Stihovi vranjskih učenika u knjizi najboljih dečjih pesama

Pesme šestoro učenika odeljenja 4/2 OŠ Svetozar Marković u Vranju, čiji je učitelj i mentor Miomir MiDej Dejanović, našle su se među 150 najboljih pesama đaka iz Srbije, uzrasta od sedam do petnaest godina.

Među koricama ove zanimljive zbirke našle su se pesme Sare Ristić, Đorđa Zlatkovića, Emilije Dimić, Đorđa Cvetkovića, Andreja Cvetkovića i Andree Cvetković, đaka pomenute vranjske škole.

"Rado učestvujemo na literarnim konkursima i nije prvi put da moji učenici ostvare uspeh.

Naravno, ja im kao mentor dajem savete kako da nađu pravu reč, pravu rimu", ističe u izjavi za Vranje News ponosni učitelj Dejanović.

Priseća se da je, u vreme kada je on bio učenik, njegova pesma o zimi štampana u školskom listu Plamičak.

"Nisam zaboravio koliko sam se tada ponosio time.

I sada sam mnogo ponosan, jer vidim da i moji učenici osećaju uzbuđenje što u rukama drže knjigu u kojoj su objavljeni njihovi stihovi", dodaje Dejanović.

Na ideju da napravi ovu zbirku pesama došli su članovi Udruženja mladih talenata iz Niške Banje.

Na raspisani konkurs se odazvao veliki broj osnovaca iz cele Srbije, a žiri je bio na slatkim mukama da od svih poslatih pesama odabere najuspešnije, koje su štampane u knjizi pod nazivom 150 najboljih dečjih pesama.

Tema za pisanje je bila slobodna, a u odabiru najboljih stihova je učestvovao tim koji su sačinjavali profesori srpskog jezika i književnosti.

Najnovije vesti