Specijalne nagrade za učenike Lenu i Đorđa iz Vranja

Lena Mitić i Đorđe Zlatković, učenici 3/2 OŠ Svetozar Marković u Vranju, osvojili su specijalne nagrade na republičkom literarnom konkursu Pokažimo svom mestu koliko ga volimo.

Organizatori konkursa su poručili da su učenici sa svojim mentorima bili izuzetno vredni i kreativni i da je na konkurs stiglo više od 400 radova iz više od 60 škola iz 52 mesta u Srbiji.

Mentor dvoje vranjskih đaka i njihov učitelj Miomir MiDej Dejanović kaže za Vranje News da je konkurencija bila jaka, pa je time i uspeh veći.

"Lena i Đorđe su napisali pesme o svom rodnom mestu i kroz stihove su izrazili ljubav prema njemu.

Oni govore o lepotama Vranja, ali iznose i želju da se grad očuva i ekološki unapredi.

Njihovi stihovi bude ekološku svest, tako da deca, kao i odrasli, iz njih mogu izvući dragocene pouke", navodi Dejanović za naš portal.

Lena i Đorđe dodaju da vole da pišu i da ih nagrade i uspesi "podstiču da budu još vredniji i istrajniji" u tome.

Oni su svojim pesmama i ranije privlačili pažnju.

Na literarnom konkursu Tabla Fest 2022, koji je realizovan u Nišu, za svoje stihove su dobili pohvalnice.

Na konkursu Pokažimo svom mestu koliko ga volimo učestvovali su mališani iz ovih gradova: Apatin, Ašanja, Bača, Bačko Dušanovo, Bačko Novo Selo, Beograd, Bor, Bukovac, Valjevo, Vitoševac, Vranje, Vrdnik, Vrnjačka Banja, Dračić, Dudovica, Zaječar, Zrenjanin, Jarkovac, Kovilj, Kraljevo, Kumane, Kupinovo, Lađevci, Lapovo, Lipolist, Mačvanska Mitrovica, Maradik, Mionica, Morović, Noćaj, Novi Sad, Novi Pazar, Niš, Odžaci, Opovo, Pivnice, Priboj, Prosek, Rumenka, Sefkerin, Smoljinac, Sombor, Sremski Karlovci, Tavnik, Tršić, Turija, Tutin, Uzdin, Užice, Futog, Hrtkovci, Ćuprija, Šajkaš...

Konkurs su raspisali ekološki časopis za decu Čuvari ravnice i ekološko udruženje Zeleno pitanje iz Novog Sada.

Najnovije vesti