Stajić: Čemu napadi u momentu vaskrsenja vranjskog zdravstva (VIDEO)

Pomoćnik gradonačelnika Vranja za primarnu zdravstvenu zaštitu Aleksandar Stajić izjavio je u ponedeljak da ne razume "iznošenje informacija o vranjskom zdravstvu u negativnom kontekstu" na građanskom protestu u Vranju u petak i to, kako je rekao, "u momentu kada lokalno zdravstvo vaskrsava posle dužeg niza godina".

- Vi znate da grad Vranje već duži niz godina određenim svotama novca pomaže vantelesnu oplodnju, novorođenčad, đake prvake i slično.

Znate u kakvom je stanju bila JZU Apoteka, u kolikim dugovanjima, a uspeli smo da je postavimo na "zdrave noge".

Isto važi i za Zavod za javno zdravlje.

Znate da je pre šest meseci došlo do promene direktora u Zdravstvenom centru (ZC) i smatram da je od tog momenta zdravstvo na putu oporavka vranjskog zdravstva i napokon smo krenuli da dobijamo onakvo zdravstvo kakvo grad zaslužuje.

Imamo direktoricu koja ulaže maksimalne napore da ZC izgleda onako kako treba.

Potpisali smo ugovore o lekarskim konzilijumima za onkološke pacijente i to je velika stvar za grad, kao i završetak Hirurškog bloka, investicije u okviru koje je Grad Vranje uložio 300.000 evra za parterno uređenje objekta - kazao je Stajić na konferenciji za medije.

Stajić je, u vezi sa primedbama na način zapošljavanja lekara, istakao da je on "prvi za to da se ljudi u zdravstvu ne zapošljavaju partijski".

- Ali, to nije sistem koji smo mi smislili 2016. godine, već je to sistem koji traje dvadeset godina unazad.

Pamtite leglo jedne ranije političke opcije na lokalu koja je iz zdravstvenog sistema vukla izborne glasove, glasače, ucenjivala ljude kako moraju da se učlane u stranku da bi mogli da se zaposle.

Ne možete očekivati da se to odjednom promeni.

Bitno je da aktuelno gradsko rukovodstvo i menadžment ZC žele da zaposle najkvalitetnije zdravstvene radnike, najbolje studente, one koji su najkraće studirali, ali nam je potrebno vreme da izađemo iz sistema koji smo nasledili i koji je bio vrlo loš, ali će se korak po korak ispraviti.

Ne mogu da prihvatim da neko iznosi informacije o katastrofalnom stanju u zdravstvu, kada je u poslednjih šest meseci krenulo da se radi, čini mi se, nikad bolje i moram da pohvalim direktorku ZC Vranje Ljiljanu Antić i da joj poželim da nastavi ovim tempom - rekao je Stajić.

O PROTESTIMA NE PRE LJAJIĆA

Stajić nije želeo da odgovara na novinarska pitanja sa pozicije lidera SDPS-a u Vranju, sa objašnjenjem da bi "bilo neumesno da se on oglašava, a da se centrala SDPS i predsednik stranke Rasim Ljajić nisu oglasili u vezi sa protestima".

- Mi smo kao grad pokazali koliko brinemo o zdravstvenom stanju stanovništva kada smo prošle godine zaposlili 17 novih lekara, čije smo plate sami finansirali iz budžeta kako bismo premostili nedotatak doktora - kazao je Stajić, uz napomenu da će zaposlenje 32 nova lekara u Vranju, koje je nedavno najavljeno, "biti dovoljno da se pokriju potrebe pacijenata".

Najnovije vesti