Sedam medalja za Džudo klub Vranje na turniru Mladost Evrope FOTO

Sedam medalja osvojio je Džudo klub Vranje na 15. Međunarodnom turniru "Mladost Evrope" koji je u subotu održan u Sportskoj hali OŠ Miroslav Antić u Nišu.

Vranjskim džudistima pripale su 2 zlatne, 2 srebrne i 3 bronzane medalje.

Nikola Ivanović u kategoriji starijih poletaraca (do 38 kg) osvojio je prvo mesto posle, kako navode iz kluba, "veličanstvenog finala sa klupskim drugom" Novakom Đorđevićem kome je pripalo srebro u istoj kategoriji.

Mateja Milković postigao je veliki uspeh u kategoriji starijih dečaka (do 66 kg) osvojivši prvo mesto sa tri borbe i sve tri pobede.

David Đorđević je u kategoriji mlađih dečaka (do 50 kg) osvojio drugo mesto sa dve pobede i jednom izgubljenom borbom u finalu.

Iva Ivanović je u kategoriji mlađih devojčica (do 32 kg) osvojila treće mesto sa dve pobede i jednim izgubljenim mečom.

Irena Stojanović je u kategoriji starijih devojčica (do 48 kg) osvojila treće mesto sa jednom pobedom i dve izgubljene borbe, a Vukan Stanojković u kategoriji mlađih dečaka (do 34 kg) treće sa dve pobede i jednom izgubljenom borbom.

Mihailo Ristić je u kategoriji starijih poletaraca (preko 50 kg) osvojio peto mesto, Petar Stojanović u kategoriji mlađih dečaka (do 38 kg) takođe bio peti kao i Minja Stanojković u kategoriji mlađih devojčica (do 36 kg).

Viktor Vasić u kategoriji mlađih dečaka (do 38 kg) došao je do sedme pozicije, kao i Veljko Stevanović u kategoriji starijih dečaka (do 60 kg), dok je Luka Stevanović u kategoriji starijih dečaka (do 55 kg) ostao bez plasmana.

Vranjski klub vodio je na ovo takmičenje trinaestoro mladih džudista.

Učestvovali su takmičari iz Makedonije, Bugarske, Rumunije, Grčke i Srbije.

Turnir je organizovao Džudo klub Šogun iz Niša.

Najnovije vesti