Sedam medalja za Džudo klub Vranje na međunarodnom turniru u Boru

Osvajanjem sedam medalja, od kojih četiri zlatne mladi takmičari Džudo kliuba Vranje ostvarili su veliki uspeh na Međunarodnom turniru Srećno 2021 koji je za vikend održan u Boru.

Vranjanci su imali 7 takmičara i svi su osvojili medalje.

Osim 4 zlatne osvojene su 1 srebrna i 2 bronzane medalje.

Nikola Ivanović (u kategoriji starijih poletaraca do 46 kilograma) posle tri pobede u tri meča osvojio je zlatnu medalju.

Petar Stojanović i Viktor Vasić osvojili su najviša odličja (u kategoriji starijih dečaka do 46 kilograma) pobedivši po tri borbe nakon kojih su se međusobno ukrstili u finalu.

Petar je za nijansu bio bolji i osvojio zlato.

"Nema ničeg lepšeg od finala dva borca iz istog kluba.

Da su bili u različitim kategorijama, velika je šansa da bismo osvojili dva zlata.

Ovako, za njih dvojicu zlato i srebro", rekao je za Vranje News trener Dalibor Mladenović.

Vukašin Stojanović (u kategoriji starijih dečaka do 66 kilograma), nakon dve pobede u dve borbe osvojio je zlato za Džudo klub Vranje.

Mateja Milković (u konkurenciji starijih dečaka u apsolutnoj težinskoj kategoriji) osvojio je zlato nakon četiri pobede u četiri meča.

"Drugi meč koji je doneo pobedu Milkoviću produžio se u dodatno vreme gde se takmiči po principu zlatnog boda.

Taj meč ga je veoma iscrpeo, ali je smogao snage da dobije i naredna dva i time osvoji zlato", objašnjava trener Mladenović.

Nađa Nikolić (u kategoriji starijih devojčica do 52 kg) ostvarila je jednu pobedu nakon tri meča i time obezbedila treće mesto i bronzanu medalju.

Irena Stojanović (u kategoriji kadetkinja do 52 kg) ostvarila je jednu pobedu nakon tri meča i time osvojila bronzanu medalju.

"Ovo je veliki rezultat za naš klub.

Spremaćemo se i za veće rezultate, ali kroz marljiv i strpljiv rad jer je to jedini put do uspeha.

Napravićemo detaljnu analizu takmičenja i izvući zaključke koji će nam pomoći u daljem napredovanju", navodi Mladenović za Vranje News.

Najnovije vesti