Petoro vranjskih džudista obezbedili plasman na državno prvenstvo

Petoro takmičara Džudo kluba Vranje uspeli su ostvari plasman na državno prvenstvo visokim plasmanom na prošlonedeljnom kvalifikacionom takmičenju centralne Srbije u Nišu.

Na takmičenju istog ranga, koje je održano za vikend, takmičari ovog kluba nisu uspeli da ponove takav uspeh.

U kategoriji starijih dečaka i devojčica (U-14) boje kluba i grada branilo je četvoro takmičara, od kojih je jedan ušao među sedam najboljih u svojoj kategoriji.

Mateja Milković je u repasažu zaustavljen od mladog džudiste iz beogradskog Partizana i završio takmičenje sa skorom dve pobede i dva poraza u kategoriji +73 kilograma.

U kategoriji minus 66 kilograma Veljko Stevanović je dan otvorio pobedom, ali je u daljem nadmetanju zabeležio dva poraza koji su ga svrstala u prvih 10 takmičara u Srbiji.

Petar Stojanović i Viktor Vasić (u kategoriji -42 kg) nisu uspeli da nastave ritam koji su imali na prošlenedeljnom takmičenju na prvenstvu centralne Srbije, kada je Stojanović bio prvi, a Vasić treći.

Zaustavljeni su u prvom kolu, ali se nalaze među 16 najboljih takmičara Srbije do 42 kilograma.

- Nadu budi misao da su ova dva takmičara i sledeće godine u starosnoj kategoriji starijih dečaka (U-14) i da imaju vremena da pokažu svoj talenat i potencijal.

Nedostatak u takmičenjima odrazio se na rezultat, s obzirom na to da je džudistima ovo prvo zvanično takmičenje od marta 2020. godine - rekao je za Vranje News trener Milan Marković.

Treninzi će se nastaviti i dalje u junu, a Vranjanci će u tom periodu posetiti trening kamp u Boru čiji su nosioci beogradski Partizan i Džudo klub Bor, a sve s ciljem kvalitetnih priprema i ostvarenja što boljih rezultata u jesenjem delu sezone.

Najnovije vesti