Saša Ćurčić u Dinamu!

Saša Ćurčić biće pomoćni trener u Dinamu iz Vranja i prvi saradnik Radmilu Jovanoviću, šefu stručnog štaba poslednjeplasiranog tima Superlige, objavio je vranjski klub na svom Instagram profilu.

Među glavnim razlozima je upravo i loš plasman kluba u jesnjem delu sezone Super lige.

U vranjskom klubu očekuju da bi Ćurčić, zajedno sa Jovanovićem, mogao da doprinese spasavanju ekipe od ispadanja u niži rang.

- Hvala gospodinu Antiću na pozivu i ukazanoj šansi.

Izuzetno sam srećan i počastvovan što ću biti deo Dinama.

Radiću tamo gde pripadam, a to je fudbalski teren.

Biću u stručnom štabu i jedva čekam da upoznam igrače, moju braću.

Želim im zdrave i uspešne pripreme - rekao je popularni Đani za portal Telegraf i dodao da želi da se startuje pobedom protiv Spartaka u 1. prolećnom meču.

Do sada, Ćurčić je radio u Kristal Palasu, sa mlađim kategorijama i prvim timom, ujedno je bio i ambasador kluba, za koji trenutno uspešno nastupa Luka Milivojević.

Podsećanja radi, nedavno je Aca Lukas postao potpredsednik Dinama na molbu Dragana Antića, tako da Vranjanci najavljuju da okupljaju ozbiljnu ekipu.

Ćurčić će se Dinamu priključiti 13. februara, a prvi duel u prvenstvu Vranjanci igraju kao domaćini protiv Spartaka iz Subotice 16. februara u 17 sati.

Saša Ćurčić Đani (Beograd, 14. februar 1972) je bivši srpski fudbaler. Igrao je u srednjem redu. Prve fudbalske korake je načinio u Besnom Foku kraj Beograda, gde je živeo, zatim u Kovilovu i Trudbeniku, a prvi ozbiljniji korak u njegovoj karijeri bio je dolazak u OFK Beograd. U klubu sa Karaburme afirmisao se na prvoligaškoj sceni, a u Partizan je došao u sezoni 1993/94, kada je Partizan ostao bez Mijatovića, Krčmarevića i ostalih iskusnih igrača. Bila je to prava prilika da se Ćurčić, igrač sredine terena, dokaže u velikom klubu, što mu je i pošlo za rukom. Posle dve sezone u crno-belom dresu (uz osvojeno prvenstvo i kup 1993/94), Ćurčić u septembru 1995. godine odlazi u Bolton. I tamo potvrđuje svoj raskošni talenat, ali sve više ga umesto fudbala zanimaju stvari van terena, pa posle odlaska u Aston Vilu njegova karijera doživljava konstantan pad. Nastupa još, mahom neubedljivo, za Kristal palas, Njujork metrostars i Madervel i početkom 21. veka završava karijeru. Za reprezentaciju Jugoslavije je igrao 14 puta. Postigao je jedan gol protiv Grčke u prijateljskoj utakmici. Godine 2007. Saša Ćurčić je učestvovao i pobedio u „Velikom Bratu“.

(Wikipedia)

Najnovije vesti