Golman Borjan u Dinamu, Suraka na izlaznim vratima (FOTO, VIDEO)

Predsednik vranjskog Dinama Dragan Antić saopštio je u sredu da je klub doveo nekoliko pojačanja za prolećni deo sezone i da se nada da će, uz njihovu pomoć, Dinamo uspeti da sačuva superligaški status.

Posle nigerijskog internacionalca Samuela Igbirikija, koji je u Dinamo stigao na početku priprema, ugovore su potpisali Senegalac Sejdu Bosar (1991), makedonski golman Borjan Penčevski (1999) i štoper David Nikolčić (1999).

- Imamo načelne dogovore o transferima, koji će se najverovatnije ostvariti, sa levim bekom Markom Bašanovićem (1994) iz Bežanije, veznim igračem Ožegovićem koji dolazi sa Malte, pregovaramo sa jednim mladim Grkom, članom omladinske škole Olimpijakosa, kao i sa desnim bekom Zemuna Predragom Stanimirovićem, ali o tom potom.

Imamo, takođe, na probi jednog mladog Korejanca Bjon Džemina (1999), videćemo da li će dokazati da možemo da računamo na njega za najelitnije takmičenje - kazao je Antić.

Među onima koji su već potpisali, Senegalac Bosar potiče iz omladinske škole Bordoa.

Igrao je ranije u Norveškoj i Švedskoj gde mu je poslednji klub bio prvoligaš Ljungskile.

Mladi golman Pančevski potekao je u Forci iz Skoplja, a branio je u karijeri još i boje Rabotničkog, Gorče Petrova i Teteksa.

Bosanskohercegovački internacionalac Nikolčić dolazi iz FK Zvijezda 09, člana Premijer lige BiH.

Marko Bašanović, osim u Bežaniji, igrao je još i u Bačkoj, Radu, Spartaku, Rakovici i Sopotu.

- Neki su nam se već priključili, ostali će narednih dana, pa pozivam navijače da u petak dođu na gradski stadion da vide i neke od novajlija - kazao je Antić na konferenciji za medije.

Antić je kazao da se nada da će Dinamo u ovoj zimskoj pauzi prodati napadača Zakarija Suraku.

- Mislim da tu možemo da napravimo zavidan transfer, klubu je neophodan novac; grad nam ne pomaže dovoljno, imamo od njih 12 miliona za celu godinu što je nedovoljno, pa ćemo morati bogami da opet tražimo pomoć za Dinamo i od predsednika Vučića.

U planu su nam još jedan golman, centralni špic i krilo i time bismo okončali spisak pojačanja - rekao je Antić pred novinarima.

DIMITROV I ANTIĆ: CILJ JE OPSTANAK U LIGI

Najubojitiji igrač u špicu Dinama u prvom delu sezone Željko Dimitrov kazao je da zimska pauza nije dugo trajala i da igrači vranjskog kluba "nisu mnogo izgubili od fizičke spreme".

- Imamo problema zbog snega, tereni su prekriveni njime, ali se snalazimo, radimo u sali i željno iščekujemo nove izazove.

Za sada sve ide po planu.

U Beleku ćemo proći glavni deo priprema i iskreno se nadam da ćemo uz pomoć novajlija i domaćinstva u Vranju na proleće uspeti da osvojimo dovoljan broj bodova za opstanak - rekao je Dimitrov.

Fudbaler Miloš Antić rekao je da pripreme Dinama "teku po planu".

- Loši su vremenski uslovi, ali navikli smo, zimske su pripreme i svesni smo poteškoća.

Očekujem da ćemo u Turskoj, gde ćemo boraviti osamnaest dana, podići fizičku spremu i taktičku uigranost, kako bismo spremno dočekali prvo kolo nastavka šampionata protiv Spartaka gde, naravno, očekujemo pobedu - kazao je Antić.

Dinamo, u ovoj fazi priprema, zbog velikog snega i loših vremenskih prilika trenira u Sportskoj hali, a poslednjih dana priprema u Vranju, pre odlaska u turski Belek, igrači će trenirati na očišćenom terenu Gradskog stadiona u Vranju.

Na tom terenu, na kome je nedavno postavljena veštačka travnata podloga, Dinamo će, kako kaže Antić, na dan leta za Tursku, u petak 18. janauara od 10.30 časova, odigrati pripremni meč sa niškim Radničkim.

NAJMANJE ŠEST PRIPREMNIH MEČEVA

Dinamo je u Turskoj već dogovorio pripremne mečeve sa pet protivnika, a šesti će odigrati sa Crvenom zvezdom u terminu koji će biti naknadno određen.

- Gledaćemo da odigramo još neki meč u Turskoj kako bismo se što bolje uigrali za početak prolećnog dela prvenstva i meč sa Spartakom koji ćemo kao domaćini odigrati 16. februara - rekao je Antić.

Po povratku sa priprema u Tuskoj, koje će trajati dve i po nedelje, fudbaleri Dinama imaće 9. februara generalnu probu za nastavak šampionata protiv surduličkog Radnika, takođe člana Super lige Srbije

Dinamo je jesenji deo šampionata završio na poslednjem, šesnaestom mestu tabele Super lige sa 10 bodova.

Ispred su, takođe u "zoni ispadanja", petnaestoplasirani Zemun sa 15 bodova, Rad na četrnaestom ima 16 bodova, OFK Bačka na trinaestom 18 i subotički Spartak na dvanaestom 19 bodova.

- Mislim da ako počnemo da igramo od trećeg prolećnog kola, što je objektivan plan, uz naše navijače na našem stadionu, imamo ogromne šanse da se spasemo ispadanja iz Super lige - zaključio je Antić na konferenciji za medije.

Najnovije vesti