Rukometaši Vranja dočekuju Metaloplastiku na vranjskoj premijeri u Super ligi

Rukometaši Vranja 1957 konačno će imati premijeru pred svojom publikom posle plasmana u Super rukometnu ligu.

Nova podloga koja ispunjava standarde igranje u superligaškom društvu je spremna i Vranjanci će prvi meč pred svojim navijačima odigrati u petak 29. septembra u vranjskoj Sportskoj hali protiv Metaloplastike, nekadašnjeg dvostrukog šampiona Evrope.

Posle dva poraza na startu lige (od Radničkog u Kragujevcu i Partizana u Beogradu), rukometaši Vranja uspeli su da dođu do prvih bodova prethodnog vikenda na gostovanju na Ubu protiv istoimenog superligaša, pobedivši sa 28:29.

Osetno pojačanim Vranjancima, nakon što su se s proleća pobedama u baražu protiv Goč Merkura plasirali u Super ligu, suprotstaviće se jedna od najjačih ekipa srpske rukometne elite i trenutno prvoplasirani tim na tabeli sa maksimalnih šest bodova iz tri kola.

Šapčanmi su najpre pobedili Proletera sa 38:26, potom u gostima leskovačku Dubočicu sa 25:30 i u prošlom kolu kao domaćini Jugovića iz Kaća sa 34:18.

U redovima Šapčana nastupaju dva bivša vranjska rukometaša - mladi reprezentativac Mateja Dodić i Darko Arsić.

Uoči ove utakmice, Vranje 1957 je osmo na tabeli u ligi koja ima dvanaest klubova.

Za prvu utakmicu Vranjanca u najeltinijem rangu takmičenja u Srbiji, kažu u klubu, vlada veliko interesovanje.

Komentari

Na utakmici sutra igraće dva Vranjanci ali u Metaloplastici.
U našoj ekipi ima desetak igrača sa strane.
Gde bi Vranje bilo sa svojim rodjenim Vranjanci a da pored ove dvojice budu u ekipi i Milenković, Stefan Dodic, Arizanovic, braća Petar i Goran Petrović, Kostić Miloš i Filip, Mladenovic iz Makedonije, Tasković.
Nažalost, pametnom politikom vlastodržaca deca su napustila svoj rodni grad a ostali da igraju igrači nižeg kvaliteta sa onima koji se dovode za velike pare.

Naša deca su otišla na stranu da uče rukomet i to nije strašno jer da su ostali ne bi bili to što su sada,tržište je neumoljivo traži se kvalitet ,tu nema sentimentalnosti..

Najnovije vesti