Rukometaši sa dva velika pojačanja za vikend nastavljaju pohod na Super A ligu

Rukometaši Vranja 1957, koji su prvi deo sezone u Super B ligi Istok - Zapad završili na drugom mestu tabele, nastaviće od predstojećeg vikenda prvenstvenu trku za plasman u najelitniji rang takmičenja u Srbiji.

Jesenji deo prvenstva okončali su sa samo dva boda zaostatka za prvoplasiranim Topličaninom iz Prokuplja i zadržali više nego realne izglede da se domognu Super A lige.

Prvo iskušenje na tom putu za Vranjance biće subotnje gostovanje petoplasiranoj Kuršumliji.

Slađan Antić, član Upravnog odbora kluba, kaže za Vranje News da je uprava kluba prvenstvenu pauzu iskoristila da analizom uoči nedostatke u igri vranjskog tima i napravi plan za plasman u viši rang.

"Zahvalili smo se na saradnji nekolicini igrača i verujemo da smo uspeli da umesto njih dovedemo u svoje redove nekoliko rukometaša kakvi su nam nedostajali u ostvarenju zacrtanog cilja.

Doveli smo novog golmana i igrače na bekovskim pozicijama.

Verujemo da će njihov kvalitet i iskustvo unaprediti našu igru i donositi bodove", navodi Antić za Vranje News.

Prema njegovim rečima dva najznačajnija pojačanja su desni bek Aleksandar Stojanović i srednji bek Uroš Mitrović, rukometni veterani koji dolaze iz beogradskog Partizana.

"Reč je o nekadašnjim reprezentativcima sa bogatim internacionalnim iskustvom.

Oni će uz već proverene i doazane domaće snage poput Taskovića, Đorđijevića, Stevanovića - davati ton našoj igri u nastavku prvenstva", navodi Antić.

On kaže da dovođenje novih igrača nije iziskivalo dodatne finansijske izvore.

"Reč je o postojećim finansijskim sredstvima kojima raspolažemo i čini mi se da smo ta sredstva uspeli da maksimalno optimizujemo.

O još nekim pojačanjima daćemo iz kluba više informacija narednih dana", kaže Antić.

On ukazuje da rivali Vranja 1957 u Super B ligi Istok - Zapad raspolažu većim finansijskim sredstvima i većim brojem rukometaša.

"Uprkos tome verujemo da ćemo uspeti da osvojimo prvenstvo i uvedemo vranjski rukomet u Super A ligu, gde će naši navijači i građani Vranja moći da u našoj sportskoj dvorani i preko malih ekrana prate naše utakmice sa Partizanom, Crvenom zvezdom, Vojvodinom i drugim superligašima.

Osećam potrebu da se ovom prilikom zahvalim gradonačelniku Vranja Slobodanu Milenkoviću, Gradskoj upravi, resoru za sport i privrednicima Vranja, navijačima, medijima i svim građanima što pokazuju veliko razumevanje i daju podršku za razvoj sporta uopšte, a samim tim i našeg kluba.

A, na nama je da ogovornim radom i rezultatima to poverenje opravdamo", zaključuje Antić u izjavi za Vranje News.

Pojačanja

Aleksandar Stojanović - Tridesetosmogodišnji Jagodinac, posle odrastanja u matičnom klubu, nastupao je za Vrbas (2001-2004), ali i Vardar (2004/2005) sa kojim je došao do polufinala Kupa pobednika Kupova. Posle Vardara igrao je u Celju PL (2006-2008), Cimos Koperu i Metalurgu (2008/2009), a najduže se zadržao u redovima Kadetena iz Šafhauzena (2009-2016) sa kojim je godinama nastupao u EHF Ligi šampiona i igrao finale EHF Kupa (2010). Posle Švajcarske igrao je u Mađarskoj, Turskoj i Francuskoj, a dve sezone pre povratka u Partizan 2021. nastupao je za niški Železničar. Za reprezentaciju Srbije igrao je na Svetskom prvenstvu 2009. u Hrvatskoj i na EURO 2010 u Austriji.

Uroš Mitrović - Uroš Mitrović rođen je u Beogradu 1984. i igra na pozicij isrednjeg beka, U Vranje dolazi iz beogradskog Partizana. Mitrović je prošao mlađe kategorije Partizana, a za prvi tim je debitovao još 2002. godine i u toj sezoni sa Partizanom postao prvak države. Igrao je i u Španiji za Oktavio iz Viga, francuskom Kreteju, a nakon pet godina u inostranstvu 2012. godine vratio u Partizan. Posle toga igrao je i u švajcarskom Bernu, pančevačkom Dinamu i ponovo u PArtizanu. Za reprezentaciju Srbije odigrao je 18 utakmica.

Komentari

Sta reci o pojacanjima,radi se o cistoj trgovini i prici da napadamo prvo mesto a da se odreklo prvog mesta i da finansijski ne mogu da isprate prvo mesto. Konacni cilj je zarada ne pitaju se tu treneri ni za sta, videcemo epilog svega ali ce tu neko da profitira a i zna se ko, rezultat ako bude dobro a ako ne nikom nista.

Koliko kostaaju ta dva igraca sa impresivnom biografijom mozda nece se razumev sa nasi treneri u vezi taktike

Koliko pojacanja kostaju poreske obeznike grada Vranja ugovori treba da budu transparentni a ne u cetiri oka

Pojacanja stvarno dobra ono sto se vidi iz biografije a da li ce da posluze klubu,videce se vrlo brzo

Najnovije vesti