Rukometaši porazom završili regularni deo prvenstva: Zvezda - Vranje 34:27

Rukometaši Vranja 1957 pretrpeli su poraz i u poslednjem 22. kolu regulranog dela prvenstva Super rukometne lige od Crvene zvezde u Beogradu sa 34:27 (18:14).

Oni će, tako, kao pretposlednji jedanaesti na tabeli sa 8 bodova otići u play-out doigravanje za opstanak u najleitnijem rangu takmičenja u Srbiji.

Najefikasniji je protiv Zvezde bio Duško Čelica sa 7 golova, dok su po 4 postigli Marko Vasić i Aleksandar Praštalo.

U redovima Crvene zvezde odskočio je veteran, desni bek MIloš Bujišić sa 10 golova.

Podsećanja radi, po završetku prvog dela takmičenja, prelazi se u doigravanje, tako što će četiri prvoplasirane ekipe učestvovati u doigravanju za prvaka (play off), dok preostale ekipe formiraju grupu doigravanja za opstanak (play out).

Oni što Vranjance zanima je takmičenje u play out-u koje će se nastaviti tako što se svi postignuti rezultati i osvojeni bodovi u prvom delu takmičenja, između ekipa iz te grupe, prenose, pa se na osnovu istih utvrđuje nova tabela ekipa u toj grupi.

Dalje takmičenje će se nastaviti po jednostrukom bod sistemu, tako što ekipe dobijaju takmičarske brojeve shodno redosledu na novoutvrđenoj tabeli (prva – broj 1 i dalje redom).

Po završetku tamičenja u plej autu, utvrdiće se konačan plasman od 5. do 12. mesta.

Poslednje dve ekipe direktno će preći u Super B rukometnu ligu, prema teritorijalnoj pripadnosti, dok će ekipa koja zauzme 10. mesto igrati baraž sa pobednikom predbaraž utakmice drugoplasiranih ekipa iz obe grupe Super B lige.

U baražu, prvoimenovana ekipa biće pobednik predbaraža, a drugoimenovana desetoplasirana ekipa iz Super lige.

Igraće se po dvostrukom bod sistemu.

Prvoimenovana ekipa je domaćin u prvoj utakmici, a drugoimenovana u drugoj.

U slučaju da obe ekipe osvoje isti broj bodova i imaju identičnu gol razliku, po završetku druge utakmice pristupiće se izvođenju sedmeraca, u skladu sa Međunarodnim pravilima rukometne igre.

Pobednik baraža ostvariće plasman u Super rukometnu ligu, dok će poraženi u baražu direktno preći u Super B ligu, prema teritorijalnoj
pripadnosti.

Komentari

Bez brige narode, ostajemo u ligi. RK VRANJE 1957 je klub sa jakim finansijama a to jako cene u centrali rukometne organizacije. Vranjanci imaju za to opasku. Ruka koja dava se celiva.

Lepo je živeti u ovoj zemlji, sve se unapred zna i ko će i šta će, ja neznam gde nam je kraj ali se polako nazire...

Najnovije vesti