Rukometaši dali duplo više golova od gostiju: RK Vranje - Vlasotince 36:18

Rukometaši Vranja 1957 deklasirali su RK Vlasotince sa 36:18 (19:11), u derbi utakmici 14. kola Super B lige Istok - Zapad koja je odigrana u Sportskoj hali u Vranju.

Utakmica je okarakterisana kao derbi zbog položaja ekipa na tabeli (Vranjanci su uoči ovog meča bili drugi, a Vlasotinčani treći), ali je prema viđenom delovalo kao da igraju ekipe iz višeg i nišeg rukometaškog ranga.

Vranjanci su već u 9. minutu vodili sa 7:1, pa u 15. sa 11:3 i taj trend se nastavio do pokuvremena koje je završeno vođstvom 19:11.

Vranjskim tim je i u nastavku samo uvećavao prednost do konačnih 36:18.

Najefikasniji kod domaćih bili su bek Aleksandar Stojanović i krilo Veljko Anisijević sa po 5 golova, dok su po 4 postigli Andrej Dabović, Nikola Stamenković i Nemanja Dimitrijević.

Tri puta su mrežu gostiju pogađali Dalibor Đorđijević i Uroš Mitović, a po dva puta u listu strelaca upisali su se Veselin Jelić, Stefan Pavlović i Miloš Popović.

Po gol su dali kapiten Ljubodrag Stevanović i Davor Tasković.

Kod gostiju su se efikasnošću izdvojili Miodrag Čičić i Dejan Radivojević sa po 4 gola.

Meč u Sportskoj hali u Vranju pratilo je nekoliko stotina gledalaca.

Sudio je niški tandem sudija Luka Petrović i Jovan Cvetković.

Vranjanci su uprkos pobedi i dalje na dva boda zaostatka za Topličaninom, a samo prvo mesto na kraju lige vodi u najviši srpski rukometaški rang - Super A ligu.

Naime, Prokupčani, koji su dva boda zalihe nad Vranjancima napravili u prvom delu prvenstva i to pobedom u Vranju (26:29) u ovom kolu su kod kuće bili bolji od Župe 54 iz Aleksandrovca rezultatom 31:27.

Sada Topličanin ima 28 bodova, a Vranje 26.

Gol razlika je na strani Vranjanaca (vidi tabelu).

U narednom kolu imaće Prokupčani lak zadatak jer će u Novoj Varoši gostovati poslednjeplasiranom Zlataru koji ima samo dva boda, a uknjiženje novih bodova očekuje se i od Vranjanaca na gostovanju osmoplasiranom Jastrepcu u Blacu.

Komentari

Sve osim prvog mesta i ulaska u super ligu Srbije bilo bi razocaravajuce za ekipu Rk Vranje s obzirom na kvalitet igraca njih 7 (sedam) koji su dovedeni i ulozena sredstva

Najnovije vesti