Prvi poraz rukometaša: RK Vranje 1957 - Topličanin 26:29

Rukometaši Vranja 1957 nisu uspeli da ostvare toliko željenu pobedu u derbiju 10. kola Super B lige Istok Zapad u duelu sa direktnim rivalom za titulu prokupačkim Topličaninom - bilo je 26:29 (10:14) za goste u meču koji je odigran pred oko 1.000 gledalaca u Sportskoj hali u Vranju.

Vranjanci nažalost nisu nastavili pobednički niz (devet pobeda u devet kola pre ove utakmice).

Gosti iz Prokuplja su odneli ceo plen iz Vranja, a domaći tim bio je dva puta nadomak vođstva (u 38. i 40. minutu pri rezultatu 15:15 i 16:16), dok su gosti veći deo utakmice vodili, u prvom poluvremenu u više navrata i sa sedam golova razlike.

U redovima domaćih najraspoloženiji za igru bili su Davor Tasković sa 8 i Veljko Anisijević sa 7 golova, do kje 5 upisao Dalibor Đorđijević.

Kod gostiju je bilo više raspoloženih igrača sa ujednačenim učinkom - po 5 golova dali su Luka Nikolić i Stefan Stefanović, a po 4 Miloš Matović, Uroš Stanković i Uroš Jevtić.

"Glavu gore, idemo dalje", poručili su iz vranjskog kluba nakon utakmice.

Rukometaši Vranja su sada drugi na tabeli sa 18 bodova, dva manje od Topličanina koji drži čelo tabele.

Vlasotince na trećem mestu ima 14 bodova i jasno je da će se borba za titulu i plasman u Super A ligu do kraja prvenstva voditi između Vranjanaca i Prokupčana.

Vranje 1957 će u narednom, poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva gostovati petoplasiranom Hajduk Veljku u Negotinu i u vranjskom timu očekuju osvajanje dva nova boda.

Najnovije vesti