Radnik u ponedeljak gostuje Metalcu, Đorđević se nada pobedi

Vranje - Surdulički fudbalski superligaš Radnik otputovaće na gostovanje u Gornji Milanovac, gde će u utakmici 12. kola Super lige odmeriti snage sa domaćim Metalcem.

Radnik je u seriji dobrih rezultata, jer je nakon poraza od Vojvodine u Novom Sadu u 8. kolu nanizao tri pobede - protiv Rada u Surdulici (4:2), Zlatibora u Čajetini (1:4) i Bačke na domaćem terenu (1:0).

S druge strane, i Metalac beleži veoma dobre rezultate u poslednja tri kola.

Savladali su Napretka u Kruševcu (1:2), potom ostali neporaženi kao domačini protiv Partizana (1:1) i u prošlom kolu trijumfovali nad Javor Matisom u Ivanjici (1:3).

Iako su oba tima u seriji dobrih rezultata, Surduličani, barem prema onome što govore uoči ovog susreta, u utakmicu ulaze sa imperativom pobede.

- Očekuje nas veoma teška utakmica.

Idemo ekipi koja je, na prvom mestu, predvođena dobrim trenerom, ekipi koja je jedno od najvećih iznenađenja u prvenstvu.

Podsećam da u poslednja četiri kola nisu izgubili nijednu utakmicu.

Znaju šta hoće na terenu, sada igraju kod kuće i sigurno će učiniti sve da nas pobede - rekao je pred polazak na put šef stručnog štaba Radnika Slavoljub Đorđević.

On je naglasio i da je njegov tim u veoma dobroj formi i rezultatskoj seriji.

- Iskreno, nadam se pobedi.

Raspolažemo dobrim fondom igrača, deo njih je odmarao u kup utakmici ove nedelje (Radnik je kao gost posle neverovatnog preokreta savladao novosadski Kabel sa 3:4, p.a), a oni kojima smo pružili šansu u kupu pokazali su da su i te kako dobri i da imaju isti status kao igrači sa većom minutažom.

Postoji doza umora nakon kup utakmice u kojoj smo imali fizičko i emotivno pražnjenje (Radnik pobedio nakon što je gubio 3:0, p.a), ali smo imali dovoljno vremena da se odmorimo i pripremimo za prvenstvene mečeve - dodao je Đorđević.

On je kazao da su blage prehlade bile uzrok izostanka sa poslednjeg treninga najboljih strelaca Surduličana Pavlova i Makarića.

U Milanovcu zbog povreda sigurno neće nastupiti Danoski, Brkić i Islamović.

Metalac je nešto bolje plasiran od Radnika i zauzima jedanaesto mesto na tabeli sa 16 bodova, dok su Surduličani trinaesti sa 13 osvojenih bodova.

Utakmica Metalac – Radnik odigraće se bez prisustva publike u ponedeljak 26. oktobra, na stadionu FK Metalca, sa početkom u 17 časova.

I MILANOVČANI OPTIMISTIČNI

Iako imaju pet uzastopnih takmičarskih utakmica bez izgubljenog meča, Milanovčani u duelu sa Radnikom očekuju možda i najtežu utakmicu u dosadašnjem toku prvenstva. Šef stručnog štaba Darko Laketić, kako prenosi "Srbijasport", izjavio je da njegov tim ipak "neće ustuknuti, ma ko bio protivnik".

- Imamo maksimaln respekt prema ekipi Radnika koja sigurno dolazi da nastavi svoj niz. Moraćemo da se fokusiramo na sebe, mnogo toga zavisiće od našeg pristupa. Ako budemo na nivou kao u prethodnim mečevima, imaćemo dobre šanse da dođemo do povoljnog rezultata - rekao je Laketić.

Najnovije vesti