Surduličani konačno raspucani: Radnik - Rad 4:2 VIDEO

Vranje - Pobedom nad ekipom Rada od 4:2 (1:1) u 9. prvenstvenom kolu fudbaleri surduličkog Radnika pobegli su sa samog začelja tabele Super lige Srbije.

Za Radnik je sve krenulo kako se samo poželeti može; poveli su na vreme, već u 3. minutu susreta golom jednog od najboljih strelaca ekipe Milana Makarića, koji je loptu sproveo u mređu pored golmana gostiju, nakon što je dobio jednu dobru dubinsku loptu.

Međutim, gosti su do kraja poluvremena poravnali na 1:1 golom Saše Jovanovića u 38. minutu kome je da se upiše u strelce nešto slabijom intervencijom pomogao golman domaćih Ivan Kostić.

Prethodno Surduličani nisu uspeli da u gol pretvore nijednu od pet, šest vrlo zrelih prilika, a posle izjednačenja pogodili su stativu Radovog gola.

U drugom delu igre bilo je neizvesno do 59. minuta kada je Ivan Kričak glavom doneo prednost domaćinima, ali je Aleksandar Busnić samo tri minuta kasnije udarcem sa više od 25 metara doneo izjednačenje građevinarima, opet posle, čini se, nešto slabije intervencije i lošeg postavljanja golmana domaćih Kostića.

Ipak, Radnik dodaje gas i u 69. minutu treći put ih u vođstvo dovodi ukrajinski internacionalac Evgen Pavlov, koji se najbolje snašao u petercu gostiju posle jednog kornera.

Gosti nisu imali snage za treće izjednačenje, a domaćinima je pobedu osigurao makedonski internacionalac Zoran Danoski prelepim golom glavom u stilu engleskih centarfora u 79. minutu susreta.

Sa tri nova boda Radnik se sa dvadesete popeo na petnaestu poziciju na tabeli Super lige i sada ima 7 bodova, dok je Rad sedamnaesti sa 6.

U narednom kolu Surduličani će gostovati Zlatiboru u Čajetini.

Najnovije vesti