PU Vranje: Policajci nisu primenili fizičku silu prema uredniku Vranje News-a

Policijska uprava u Vranju demantovala je saopštenjem u petak uveče medijske navode koje je izneo urednik portala Vranje News i novinar Dejan Dimić da su ga u četvrtak na ulici fizički napala dvojica policajaca i na kratko lišili slobode.

U saopštenju koje je policija objavila 29 sati nakon tog događaja ističe da je Dimić "na ulici bio zadržan 20-ak minuta zbog dva učinjena prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima".

Ostatak saopštenja prenosimo u celosti bez ikakvih intervencija u tekstu.

"Napominjemo da su dvojica saobraćajnih policajaca prema njemu postupili kao i prema svakom drugom građaninu koji ugrožava svoju i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju čineći prekršaje.

Naime, patrola je juče kao i svakog radnog dana, zbog povećanih gužvi na raskrsnici ulica Kralja Stefana Prvovenčanog i Beogradske, regulisala nesmetano odvijanje saobraćaja.

Kada je jedan od policajaca vozačima dao znak da mogu da nastave da voze i dok su se ostali pešaci zaustavili na trotoaru, Dimić je počeo da prelazi ulicu, sve vreme pričajući telefonom.

Uprkos tome što ga je policajac koji je stajao s druge strane ulice upozoravao da ne prelazi, on je nastavio i prešao je.

Policajci su ga tu i zaustavili i, nakon provere identiteta, predočili mu da je učinio dva prekršaja po Zakonu o bezbednosti saobraćaja, odnosno da nije postupio po znaku da se zaustavi, kao i da je pričao na mobilni telefon dok je prelazio ulicu.

Dok su mu pisali prekršajne naloge, Dimić je jednom od njih upućivao uvredljive reči, ističući pritom da je novinar, da će ga staviti u novine i da će ga zapamtiti.

Kao i uvek, policija je o ovom događaju obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Vranju koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela, ali da se protiv Dimića podnese prekršajna prijava za prekršaj vređanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Ističemo da bi policija prema svakom građaninu postupila potpuno isto, jer svaki ovakav prekršaj može da dovede do ugrožavanja bezbednosti kako osobe koja čini prekršaje, tako i ostalih učesnika u saobraćaju.

Još jednom apelujemo na sve pešake, kao i na vozače da budu odgovorni i oprezni, da dosledno poštuju sve saobraćajne propise jer samo tako mogu sačuvati sebe i druge", navodi se u saopstenju iz PU Vranje.

Odgovor našeg urednika na saopštenje Policijske uprave Vranje biće objavljen uskoro.

Komentari

Cekaj Zivkovicu, nije li te sram kako kazu u Vranje na sta ti izgleda PU?

A sto da ga bude sramota? Bar na ovom mestu ima kamera kolko ti dusa hoce, jedna sigurno radi i istina je na njoj, ni po babi ni po stricevima. E sad sram ga bilo ako ga opet mrzi da skine i pregleda snimke, jer iz iskustva znam da kamere ne voli, zato po policijskim stanicama kamere sluze samo paucima da pletu mreze.

Najnovije vesti