PSG: Sumnjamo da se na Akademiji mladih lidera SNS uči o slobodi medija

Pokret slobodnih građana Vranja najoštrije je osudio "pretnje omladine Srpske napredne stranke jednom od par preostalih slobodnih medija u gradu iznete na konferenciji za medije ove organizacije u četvrtak 6. februara".

- Polaznici nekakve stranačke Akademije (jer su plagijatima i kupovinom diploma uništili redovno obrazovanje u Srbiji) za mlade lidere (stranke koja je imala, ima i imaće samo jednog lidera) drznuli su se da zaprete organizovanjem opskurnog "pravnog tima" koji bi gonio portal zbog njihovog otvorenog pisanja o lopovluku, korupciji, nepotizmu, stranačkom zapošljavanju, nekompetentnosti i bahatosti vlastodržaca, mahom pripadnika njihove kriminalne organizacije, koju eufemistički nazivaju strankom.

U maniru njihovog "šefa", čiji mozak koristi svih 700.000 članova ove organizacije, nisu propustili priliku da udare packu i tužilaštvu navodeći kako se tužioci, tobože, pribojavaju tog portala.

Sumnjamo, napredna omladino, da su vas na toj vašoj "Akademiji" učili o značaju slobodnih medija za demokratski proces u jedom društvu i ne verujemo da ste zainteresovani da slušate o tome kako danas imamo čak i bojkot izbora na svim nivoima, samo zato što vaš predsednik, još od kad je 1998. godine postao najozloglašeniji ministar informisanja u istoriji Srbije, pokušava da ugasi svako svetlo slobodnog novinarstva u našoj zemlji.

Dozvolite, ipak, da vam na primerima dočaramo značaj slobodnog novinarstva.

Da nije tog portala javnost u našem gradu nikada ne bi saznala da je gradonačelnik službenim autom išao na letovanje; da je direktorica Zdravstvenog centra na tu funkciju postavljena iako nije ispunjavala ni formalne uslove, kao ni za sva nepočinstva, kršenja zakona, maltretman pacijenata, stranačko kadriranje i zapošljavanje u ovoj zdravstvenoj ustanovi; da ste jedinog uspešnog direktora iz vaših redova smenili iz čiste zavisti; da je onaj najneuspešniji direktor, nakon niza sitnijih nepočinstava, uspeo da lokalno javno preduzeće i grad Vranje ošteti za 12 miliona dinara, iz čiste obesti.

Ne bi imao ko da objavi ni to što je taj isti direktor napadnut u sopstvenom dvorištu; da je narodni poslanik zaposlio suprugu bez kvalifikacija u Zdravstvenom centru, prisvojio deo školskog dvorišta, da mu je zapaljen automobil, a da u Skupštini RS ne progovara ni za živu glavu (učestvuje jedino u fizičkim nasrtajima na opoziciju); da je predsednik gradske opštine Vranjska Banja, iz redova SNS, dakako, pravosnažno osuđeni falsifikator javnih isprava; da je gradski većnik, takođe iz redova SNS, doduše nepravosnažno, osuđen za dela teške korupcije; da je rekonstrukcija gradskog stadiona kasnila do ugrožavanja sredstava iz evropskih fondova, samo zato što je bivši rukometaš, član SNS, dapače, odlučio da se igra građevinarstva; da su Hirurški blok, Fabrika otpadnih voda i rekonstrukcija Pozorišta samo kićenje tuđim perjem lokalnog SNS jer ni za jedan projekat niti su obezbedili sredstva niti su na bilo koji drugi način zaslužni.

Draga deco, najveći broj vas će ostati da živi u našem gradu i nakon što prođe ova kakistokratija.

Organizacija koja vas danas uči naopakim vrednostima, poput gušenja slobodnog novinarstva (kao nosioca slobodne misli i slobode govora) prestaće da postoji samo nekoliko dana pošto njen predsednik napusti našu zemlju u privatnom avionu, u kojem za vas, svakako, neće biti mesta.

Budu li bilo koja vaša prava ugrožena taj isti portal će sutra stati i u vašu zaštitu, štiteći, kao i danas, javni interes svih građana našeg Vranja - navodi se u saopštenju GrO PSG Vranje.

Najnovije vesti