Narodna stranka: Neprihvatljive pretnje novinarima iz redova SNS

Gradski odbor Narodne stranke Vranje najoštrije je osudio izjave iznete u četvrtak na konferenciji za medije Srpske napredne stranke (SNS) u Vranju "o formiranju nekakvog pravnog tima za razračunavanje sa članovima redakcije lokalnog medijskog portala".

- Ovakve pretnje su apsolutno neprihvatljive u modernom demokratskom društvu.

Međutim, Srbija to više nije punih sedam godina koliko je na vlasti Srpska napredna stranka.

Ovakve pretnje iznete jednom mediju predstavljaju najbolji dokaz jedne nakaradne, gebelsovske politike o tome kako bi novinarstvo u Srbiji trebalo da izgleda.

Gospodo naprednjaci, u moru takvih pristrasnih i režimski obojenih medija, vama smeta redakcija portala koja već dve godine požrtvovano, nepristrasno i profesionalno obavlja svoj posao.

Gospodo naprednjaci, vama smeta istina koju ovaj portal neupitno i svakodnevno iznosi.

Smeta vam istina o nepočinstvima i marifetlucima vaših funkcionera koje ovaj portal svakodnevno otkriva, a koja isplivavaju iz vašeg tabora.

Mi znamo da vam sve to smeta, a smeta vam zato sto je to istina, jer vama koji ste navikli da bauljate u mulju i lažima vašeg opsenara osim istine ništa drugo i ne može da zasmeta - navodi se između osalog u saopštenju GrO NS Vranje.

Zato, dodaje se, Gradski odbor Narodne stranke u Vranju "pruža punu podršku redakciji" tog medija.

- Nastavite da obavljate svoj posao časno, objektivno i profesionalno, kao što ste i do sada to radili, a Srpskoj naprednoj stranci poručujemo da nastave sa formiranjem pravnog tima, ali ne da bi se razračunavali sa nezavisnim i objektivnim novinarstvom već da pripremaju sudsku odbranu svojih funkcionera koji će biti izvedeni pred lice pravde za sva nepočinstva i malverzacije koje su počinili za vreme njihove vlasti.

To je dan kada će Srbija ponovo postati demokratski uređena pravna država i dan koji je veoma blizu - poručili su vranjski narodnjaci.

Član GrO SNs Vranje Milan Ilić ranije u četvrtak izjavio je da naprednjaci "planiraju formiranje pravnog tima koji će na sve uvrede, klevete i laži jednog medija odgovoriti krivičnim prijavama po Krivičnom zakoniku po kome se predviđa kazna zatvora do tri godine".

- Protiv nekih urednika i novinara su već u pripremi tužbe i ovom prilikom želim da pozovem tužilaštvo da samo radi po zakonu - rekao je Ilić na konferenciji za medije u sedištu stranke.

Najnovije vesti