Prvo mesto na sportskim susretima za decu sa smetnjama u razvoju iz Vranja

Prvo mesto osvojila su deca i omladinci sa smetnjama u razvoju dnevnog boravka „Maštolend“ u Vranju, koja su učestvovala na devetim Sportskim susretima korisnika dnevnih boravaka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju južne i jugoistočne Srbije.

Tim povodom, u sredu 10. oktobra, Dnevni boravak „Maštolend“ JU Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju posetiće gradonačelnik Slobodan Milenković.

Dnevni boravak „ Maštolend “ Vranje, predstavlja svojevrsnu drugu kuću za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju, gde uz neformalno obrazovanje stiču neophodne veštine za svakodnevne aktivnosti.

Korisnici Dnevnog boravka su mahom deca sa većim oštećenjem u psiho-motornom razvoju, koja zbog određenih ograničenja ne mogu da prate pojedine časove u školi, ili pak koriste usluge nakon škole.

Za razliku od inkluzivne nastave ili edukacije u specijalizovanim školama, rad sa decom u „Maštolendu“ je više usmeren na ponašanje i obnavljanje stečenog znanja, koje im pomaže da deluju samostalno kroz život.

Deca se ovde organizuju po uzrastu i psiho-motornoj sposobnosti.

Svakog dana u periodu od 8 do 15 sati sa decom se realizuju kreativne, edukativne, muzičke, literarne radionice, kao i radno-okupaciona terapija sa ciljem postizanja optimalnog stepena samostalnosti i socijalizacije.

Program koji se realizuje baziran je na posmatranju dece, kao i na prikupljanju informacija od roditelja o interesovanjima, sposobnostima i potrebama ove dece.

Najnovije vesti