Decenija rada Centra za pružanje usluga socijalne zaštite

Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju obeležio je u ponedeljak lep jubilej, deset godina rada.

Direktorica Ivana Tasić podsetila je na dane kada je javna ustanova Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite osnovana, nakon transformacije Doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja.

Sve je ozvaničeno odlukom Skupštine grada Vranja 2008. godine.

- Centar se sastoji od prihvatilišta za stare i odrasle kapaciteta 36 korisnika, gde trenutno boravi 28 lica, dnevnog boravka za decu i omladinu sa posebnim potrebama kapaciteta 15 korisnika, prihvatilišta za žrtve porodičnog nasilja kapaciteta 10 korisnika, ličniih pratilaca dece gde je radno angažovano 25 lica, a od septembra su odobrena još 2, i pomoći u kući, gde je angažovano 5 geronto domaćica - rekla je Tasićeva.

- Ustanova pokriva teritoriju cele Srbije, u poslednje dve godine kadrovski je ojačana stručnim radnicima i saradnicima, što je od posebnog značaja zbog licenciranja i kvalitetnog pružanja usluga - nadovezala se Danijela Milosavljević, članica Gradskog veća Vranja za socijalnu politiku i lokalnu upravu.

Na svečanosti je govorio Zoran Antić, savetnik ministra državne uprave i lokalne samouprave, koji je istakao značaj postojanja jedne ovakve ustanove i podsetio na aktivnosti koje su pre deceniju preduzete prilikom osnivanja ustanove ovog tipa.

Ustanova je trenutno u postupku licenciranja za četiri vrste usluga.

Postupak će biti završen do kraja septembra, a do kraja godine licencu će dobiti i prihvatilište za žene i decu žrtve porodičnog nasilja.

Najnovije vesti