Svetski dan starih obeležen u Prihvatilištu za odrasle i stare osobe

Svetski dan starih, 1. oktobar, obeležen je u ponedeljak u Prihvatilištu za odrasla i stara lica Centra za razvoj usluga socijalne zaštite u Vranju.

O zdravlju i potrebama 27 korisnika ove ustanove brinu se stručna lica i službe.

Na ovaj dan Centar su posetili predstavnici lokalne samouprave, Centra za socijalni rad i Saveta za rodnu ravnopravnost grada Vranja, koji su uručili prigodne poklone.

- Ovo je vaš dan i želim da ga provedete u zdravlju, sreći, ljubavi i blagostanju, da budete srećni i zadovoljni, kao i cele godine, tako i ovog dana - rekla je Ivana Tasić, direktorka Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite.

Iako Vranje nema dom za stare i iznemogle osobe, Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u svom prihvatilištu zbrinjava stara i iznemogla lica, pružajući im svu neophodnu brigu i negu.

Štićenici ove ustanove, kako ističu, zadovoljni su tretmanom koji imaju.

- Ono što je vrlo bitno da mi na stare ljude ne smemo da zaboravimo i da je uloga Grada vrlo bitna u procesu zaštite starih osoba.

Iz tih razloga i ovo Prihvatilište postoji, meni je iskreno žao što ne postoji i starački dom na teritoriji grada i nadam se da će se to pitanje rešavati u budućnosti - kazala je gradska većnica za socijalna pitanja Danijela Milosavljević.

Zaposleni se trude da se korisnici usluga osećaju kao kod kuće, uz brigu o njihovim osnovnim potrebama, trude se da im organizuju i da sloboono vreme provedu na što bolji način.

- Današnji dan obeležen je sa osnovnom porukom da ne zaboravimo na starija lica, sa uvažavanjem svih ljudskih prava i sloboda starijih osoba - kazala je direktorka Ivana Tasić.

Najnovije vesti