Promenjeni nazivi nekih ulica u Vranju, zbog toga se za sada ne menjaju lična dokumenta

U Vranju su nedavno promenjeni nazivi nekih ulica u užem centru, ali to ne podrazumeva zamenu ličnih dokumenata njihovih žitelja, izjavio je za zvaničan sajt lokalne samouprave predsednik Skupštine grada Dejan Tričković.

"Građanima smo omogućili da tek prilikom zamene ličnih dokumenata menjaju i podatke u njima, tako da sada ne moraju da obavljaju izmenu adresa, kako ne bi pravili nepotrebne troškove", naglasio je Tričković.

Odlukom Skupštine grada Vranja nedavno su utvrđeni novi nazivi pojedinih ulica u gradu, na inicijativu nekih udruženja i Komisije za spomenike, nazive trgova, ulica i zaselaka.

Deo Sutjeskine, koji gravitira ka nekadašnjem Amerikanskom domu, preimenovan je u Ulicu Džona Frotingama, Ulica Moše Pijade sada je Ulica Milunke Savić, a Bulevar AVNOJ-a preimenovan je u Bulevar patrijarha Pavla.

Tričković je najavio da je sledeći korak postavljanje tabli kojima će ulice biti obeležene.

Komentari

Kao da će novi nazivi ulica pomoći ljudima da bolje žive? Šta je falilo starim nazivima? Čime se bavi ova vlast pa to je za neverovati!

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...