Priznanje za JP Urbanizam na Međunarodnom salonu u Nišu FOTO

Javno preduzeće Urbanizam i izgradnja grada Vranja osvojilo je "priznanje radu" na 28. Međunarodnom salonu urbanizma koji se održava u Nišu.

Vranjsko preduzeće našlo se među nagrađenima u kategoriji 3 (Generalni urbanistički planovi i planovi generalne regulacije), a priznanje im je uručeno za "Generalni urbanistički plan Vranja.

Kao rukovodilac na izradi plana bila je angažovana Maja Nedeljković, dok je korukovodilac bila Danijela Bandović.

Stručni saradnici na izradi plana bili su diplomirani inženjeri arhitekture i građevine Tatjana Cvetković, Biljana Stojanović, Saša Cincović, Miodrag Protić, Aleksandra Veselinović, Dušan Antić, Tanja Stevanović, Jelena Zdravković, Vladimir Bogdanović, Dušan Stošić, Branislav Ljubić i Jovana Ristić.

Salon urbanizma je tradicionalna godišnja manifestacija Udruženja urbanista Srbije.

Predstavlja smotru najznačajnijih, aktuelnih ostvarenja u oblasti prostornog i urbanističkog planiranja, urbanističkog projektovanja i realizacija.

Direktor JP Urbanizam i izgradnja Vranje je Branimir Stojančić.

Sve počelo davne 1878'

Pretečom današnjeg JP Urbanizam Vranje smatra se tehnička kancelarija okruga Vranjskog iz 1878. godine, koja je otvorena ubrzo nakon oslobođenja od Turaka. Posle drugog svetskog rata Zavod za urbanizam radi pri opštini. Sedamdesetih godina prerasta u Direkciju za urbanizam i komunalnu izgradnju opštine Vranje, a kasnije u Komitet za komunalne, stambene, urbanističke i imovinske poslove opštine Vranje. Juna 1988. godine opština Vranje osniva Društveno preduzeće Zavod za urbanizam. Godine 1998. odlukom opštine Zavod za urbanizam Vranje postaje Javno preduzeće Zavod za urbanizam Vranje. Osnovano je za potrebe izrade prostornih i urbanističkih planova, kao i za vršenje nadzora i tehničkih prijema. Preduzeće je, organizaciono, sastavljeno od tri sektora. Realizaciju svog rada Zavod ostvaruje donošenjem i sprovođenjem godišnjeg programa rada.

Najnovije vesti