Stojančić: Plan je da preuzmemo upravljanje javnom rasvetom i uvećamo prihode

Novoosnovano Javno preduzeće Urbanizam i izgradnja grada Vranja svoj puni smisao dobiće sledeće godine, a izmene i dopune programa rada i finansijskog poslovanja, usvojene u utorak na sednici Skupštine grada, "predstavljaju osnovu za dalji rad i razvoj", izjavio je direktor Branimir Stojančić.

- Ovaj dokument dolazi malo kasnije, jer smo prošli kroz tu programsku transformaciju; bilo je potrebno da Skupština grada Vranja usvoji neka dokumenta vezana za naplatu prihoda, za korišćenje i zauzeće putnog zemljišta i preuzimanje nadležnosti vezanih za upravljanje gradskim putevima.

Moram da pomenem da se u slučaju Urbanizma radi o samofinansirajućem preduzeću, ali ne bismo opstali bez podrške rukvodstva grada i oslonjeni smo na tu pomoć.

Pokušavamo da pronađemo nova tržišta i ono što će biti naš predlog za sledeću godinu, a odnosi se na eksploatisanje javne rasvete, je da ćemo u naredna tri meseca uraditi projekat upravljanja rasvetom i sa njim aplicirati kod nadležnih ministarstava.

Postoje određene indicije da će taj projekat biti podržan, sa našim krajnjim ciljem da u finansijskom delu ostvarimo prihode od oprezivanja u ovoj godini od 330.000 dinara - rekao je Stojančić.

U sektoru urbanizma, dodao je on, dat je pregled kompletne dokumentacije vezane za život i funkcionisanje grada.

- Misija, vizija i osnovni zadatak preduzeća je da sve što traži vrh lokalne samouprave ispratimo planskom i tehničkom dokumentacijom i urbanističkim rešenjima.

Cilj je da omogućimo građanima Vranja bolje ostvarivanje Komunalnog programa, da omogućimo kompletnu analizu putne infrastrukture.

Na jednoj od sednica Gradskog veća u narednom periodu biće dostavljen i prezentovan izveštaj o stanju putne infrastrukture, sa predlogom mera i projektnim rešenjima vezanim za izradu Komunalnog programa za naredni period - kazao je Stojančić.

On je naglasio da je JP Urbanizam i izgradnja preuzelo obavezu održavanja delova putnog zemljišta koja se odnosi na slivnike, zauzeće putnog zemljišta, održavanje spomeničkih obeležja, jarbola i znamenitosti na teritoriji grada.

Preduzeće je nastalo u decembru 2018. godine spajanjem određenih sektora JP Vodovod i službi za investicijeGradske uprave

Ima 27 zaposlenih, od kojih su 22 u stalnom radnom odnosu.

Najnovije vesti