Priprema se osnivanje odbora Srpske desnice i u Bujanovcu

Od osnivačke skupštine i formiranja odbora Srpske desnice u Vranju teško da je neko i otvorio vrata renoviranih prostorija nekadašnjeg bioskopa "Sloboda", u koje su se smestili desničari, a brojno stanje odbora ove stranke, makar na papiru, nastaviće se formiranjem partijske organizacije u Bujanovcu.

Kako piše portal Bujanovačke, politička scena u tom mestu "od jeseni će biti bogatija za još jednu stranku, Srpsku desnicu Miše Vacića".

Sa njim, ali i ostalim ljudima iz rukovodstva te stranke u Beogradu o osnivanju odbora u Bujanovcu razgovarao je lokalni privrednik Milan Jovanović Keče, piše bujanovački portal.

Osnovne odrednice Srpske desnice su tradicija, rodoljublje, nacionalni identitet, negovanje porodičnih vrednosti, zdravo društvo, vraćanje obaveznog vojnog roka, evroazijske integracije, kao i razvoj srpske privrede sa akcentom na poljoprivredu - rekao je Jovanović.

On je naglasio da su u toku pripreme za osnivanje odbora ove političke opcije u Bujanovcu, a tokom septembra očekuje se osnivačka skupština.

–Pre dva dana u prostorijama Srpske desnice u Beogradu održan je operativni sastanak, a tom prilikom sam izneo jasnu sliku o opštini Bujanovac.

Jedan od prioritetnih zadataka je opstanak Srba i poboljšanje položaja našeg naroda u ovom delu Srbije - otkrio je Jovanović.

Prema njegovim rečima, dogovoreno je "da se izradi posebna strategija za opstanak Srba u Bujanovcu, ali i Bujanovca u Srbiji", za koji će Srpska desnica "tražiti poverenje građana".

Najnovije vesti