Nova Srbija: Vlasti desničari bitniji od kulture

Nova Srbija Vranja okarakterisala je izdavanje u zakup prostora novoformiranom odboru Srpske desnice Miše Vacića, u bivšem Zanatskom domu i bioskopu "Sloboda", kao "sraman i neprihvatljiv čin".

- Smatramo nečasnim da se kulturna i duhovna tradicija Vranja i vranjskog kraja preda u ruke jednoj političkoj stranci koja i nije nikakva "desnica", nego prirepak vladajućeg SNS-a.

Jasno je da četvorica odbornika Skupštine grada, prevedena iz unutarkoalicionog parnera SPS-a Zajedno za Vranje, predstavljaju dodatnu polugu moći naprednjaka u lokalnom parlamentu i Vranju.

Oni su se otrgli od socijalista i pristupili vladajućoj stranci - piše u saopštenju Okružnog odbora Nove Srbije koje je potpisao okružni lider Ivica Petrušević.

Iz Nove Srbije su mišljenja da se Vranje prepoznaje po kulturnoj baštini i bogatom nematerijalnom nasleđu, po bogatstvu i raskoši tradicionalne nošnje, gradske pesme "a nikako po nazovidesničarskim i patriotskim strankama".

- Oni nemaju nikakve veze istinskim desničarskim pokretima, jer prava desnica nikada ne može biti u funkciji bahate i kriminalizovane vlasti - poručuju u saopštenju novosrbijanci.

Najnovije vesti