Miša Vacić zvanično u Vranju: Srpskoj desnici prostorije u Slobodi FOTO

Srpska desnica, stranka Miše Vacića, zvanično je dobila stranačke prostorije u Vranju, i to na jednoj od najatraktivnijih lokacija u gradu, u delu zgrade nekadašnjeg bioskopa "Sloboda".

Na političku scenu Vranja Srpska desnica upisala se krajem maja, prelaskom grupe građana "Jedinstveni za Vranje" u Srpsku desnicu čiji je Vacić predsednik.

Kako ova GG podržava vlast u Vranju, zajedno sa SNS i SPS, Vacićevi desničari automatski su postali su tada deo vladajuće koalicije i ubuduće će imati dva odbornika u lokalnom parlamentu.

Predsednik GG Jedinstveni za Vranje Borivoje Antić i Nikola Jović su ti odbornici koji su Srpsku desnicu.

Antić će, kako se najavljuje, biti predsednik vranjskog odbora SD.

Bio je ranije pomoćnik gradonačelnika Vranja za regionalni razvoj, lokalnu samoupravu, međunarodne i domaće organizacije i preduzeća u restuktuiranju i stečaju.

Bivši je predsednik je FK Dinamo.

Suvlasnik je restorana "Dvor".

"Jedinstveni" su i dosad bili deo vlasti, ali u okviru SPS.

Njihov predsednik Miša Vacić je poznat po kontraverznim stavovima; smatra da treba oporezovati one koji neće da idu u vojsku; govorio je tokom protesta "1 od 5 miliona" da će zavesti red po Srbiji ako to ne uradi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a skoro je slikanjem sa značkama nalik policijskim počeo svoju kampanju za uvođenje desničarskih straža i građanskih patrola po Srbiji koje bi činili njegovi politički saborci.

Vladajuću koaliciju u Vranju predvodi SNS, a sa njima su još i SPS, SDPS, PUPS i JS.

VLASNIK REPUBLIKA, KORISNIK GRAD

Zgrada nekadašnjeg bioskopa "Sloboda", kultnog mesta Vranjanaca sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, presudom Apelacionog suda u Nišu vraćena je prošle godine u vlasništvo Republike Srbije, s pravom korišćenja koje je dato gradu Vranju nakon gotovo pola veka. Spor je vođen sa lokalnim Udruženjem zanatlija.

Najnovije vesti