Prijem za pobednice: Ovako Vranjanke pevaju i plešu u ritmu Evrope FOTO/VIDEO

Ostvarili ste veliki uspeh i to je pre svega vaš lični uspeh, a mi smo kao grad pomogli tehnički i logistički, dali vam podršku.

Ipak ste vi svojim šarmom, talentom, pozitvinom energijom i atmosferom očarali celu Srbiju, dobili najviše glasova publike i žirija - rekao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković na prijemu za devet mladih Vranjanki koje su u subotu ostvarile veliku pobedu na muzičkom takmičenju "Srbija u ritmu Evrope" u Vrnjačkoj Banji.

Koliko sutra, rekao je Milenković, Vranje će započeti pripreme za sledeći festival, koji se po propozicijama održava u gradu čija je ekipa pobedila na poslednjem održanom takmičenju "Srbija u ritmu Evrope".

- Bićete sve uključene u organizaciju tog takmičenja.

Pokazali smo koliko naš grad ima talentovanu omladinu i ono što me najviše raduje je to što ste vratili pozitivno raspoloženje u našu sredinu, što ste pokazale da ovde ima nade, da je ovo lepo mesto za život i da ima talenata sposobnih za velike domete.

Imaćete i nadalje našu podršku.

Mi već razmatramo mogučnost da vas konkretno nagradimo, ali o tome više u narednom periodu - rekao je Milenković i devojkama uručio prigodne poklone.

Zahvaljujući se u ime devetočlanog pobedničkog tima pevačica Mila Nikolić je rekla da su devojke "i očekivale, i nisu da će pobediti".

- Velika je stvar što smo dovele takmičenje u Vranje i smatramo da je to najbolja promocija za naš grad - rekla je Mila, uručujući poklone gradonačelniku i koordinatoru tima Milanu Zdravkoviću.

Ekipa Vranja u subotu je postala apsolutni pobednik takmičenja "Srbija u ritmu Evrope".

Devetočlani tim koji je odneo pobedu činili su Mila Nikolić, Emilija Mišić, Sofija Stanković (vokalni solisti), kao i Teodora Bogdanović, Jovana Jovanović, Aleksandra Đorđević, Marija Sotirović, Jana Stošić i Irina Irić, iz plesne grupe.

U jakoj konkurenciji 24 grada učesnika, predstavnice Vranja dobile su najveći broj glasova publike i žirija i tako postale apsolutne pobednice.

Gradska većnica za kulturu i obrazovanje Zorica Jović istakla je da je ovaj pobednički tim "svojevrsni ambasador Vranja".

- Samo nastavite tim putem, trudite se da predstavljate grad na najbolji mogući način.

Bukvalno ste dokazale svima kako nisu tačne tvrdnje da u Vranju nema života, da ne može da se uspe i ostvari veliki uspeh.

Svaka čast, samo napred, tu smo za svaki vid podrške – rekla je Jovićeva.

Drugo mesto pripalo je ekipi Bosilegrada, a treće Surdulici.

Zahvaljujući pobedi Vranje će naredne godine biti domaćin ovog takmičenja.

U to ime pobednice su ispred kabineta gradonačelnika odigrale pobednički ples.

Grad Vranje je ove godine drugi put učestvovao na najvećem dečjem muzičkom takmičenju "Srbija u ritmu Evrope".

Devet devojaka, tri pevačice i šest plesačica, odabrano je da predstavlja svoj grad i jednu od zemalja čije ambasade podržavaju ovo takmičenje.

U skladu sa propozicijama, Vranjankama je zapala Turska, kao zemlju čiju su muziku i tradiciju predstavljale.

Manifestacija "Srbija u ritmu Evrope" održava se od 2008. godine, a namenjena je deci u osnovnim i srednjim školama i osmišljena u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou, Belom knjigom EU o mladima, Nacionalnom strategijom za mlade Republike Srbije i Akcionim planom politike za mlade u Vojvodini.

Cilj manifestacije je podsticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u Srbiji, promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja.

Najnovije vesti