Vranjanke apsolutne pobednice takmičenja Srbija u ritmu Evrope

Ekipa Vranja apsolutni je pobednik takmičenja "Srbija u ritmu Evrope" koje je održano u subotu 22. juna u Vrnjačkoj Banji.

Devetočlani tim koji je odneo pobedu činili su Mila Nikolić, Emilija Mišić, Sofija Stanković (vokalni solisti), kao i Teodora Bogdanović, Jovana Jovanović, Aleksandra Đorđević, Marija Sotirović, Jana Stošić i Irina Irić, iz plesne grupe.

U jakoj konkurenciji 24 grada učesnika, predstavnice Vranja dobile su najveći broj glasova publike i žirija i tako postale apsolutne pobednice.

Drugo mesto pripalo je ekipi Bosilegrada, a treće Surdulici.

Zahvaljujući pobedi Vranje će naredne godine biti domaćin ovog takmičenja.

Grad Vranje je ove godine drugi put učestvovao na najvećem dečjem muzičkom takmičenju "Srbija u ritmu Evrope".

Devet devojaka, tri pevačice i šest plesačica, odabrano je da predstavlja svoj grad i jednu od zemalja čije ambasade podržavaju ovo takmičenje.

U skladu sa propozicijama, Vranjankama je zapala Turska, kao zemlju čiju su muziku i tradiciju predstavljale.

Manifestacija "Srbija u ritmu Evrope" održava se od 2008. godine, a namenjena je deci u osnovnim i srednjim školama i osmišljena u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou, Belom knjigom EU o mladima, Nacionalnom strategijom za mlade Republike Srbije i Akcionim planom politike za mlade u Vojvodini.

Cilj manifestacije je podsticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u Srbiji, promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja.

Najnovije vesti