Prijem za basketaše Vukove škole: Ovo su vicešampioni sveta

Za vicešampione sveta u školskom sportu, basketaše OŠ Vuk Karadžić u Vranju, u petak je priređen prijem u Gradskoj kući, a ugostili su ih gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, zamenica gradonačelnika Zorica Jović i gradski većnik Nenad Đorđević.

Nastavnik Branimir Stošić i članovi ekipe Luka Stošić, Vojin Savić i Andreja Stojanović (odustan je bio Arsenije Arsić) izneli su svoje utiske o takmičenju i zahvalili se "svima na bezrezervnoj podršci na putu ka uspehu".

Gradonačelnik Milenković naglasio je da je košarkaška ekipa Vukove škole "ponos grada".

"Bilo mi je puno srce kada sam video srpsku i zastavu grada Vranja koju ste ponosno raširili na jednom od postolja rezervisanih za najbolje.

Vi ste na najbolji mogući način predstavili ne samo porodicu i školu, već i grad i Republiku Srbiju.

Zbog toga imate punu podršku grada i za sve buduće projekte i odlaske na takmičenja", rekao je Milenković.

Direktorka Vukove škole Marina Stojanović naglasila je da su ovi sjajni momci svima ulepšali minulu školsku godinu, jer su "usred pandemije kada se vodilo računa o bezbednosti oni putovali i pobeđivali".

"Ova ekipa bila je bez poraza na svim nivoima takmičenja.

Oni su doneli radost školi i postali najlepši primer kako je lepo biti i dobar đak i uspešan sportista i na najbolji način predstavljati školu, grad i zemlju, jer ipak su vicešampioni sveta u košarci za školarce'', istakla je Stojanović.

Podsećanja radi, ekipa OŠ Vuk Karadžić osvojila je drugo mesto i srebrnu medalju na Svetskom školskom prvenstvu u basketu "3 na 3" koje je u utorak završeno u Beogradu.

Mladi basketaši ove škole - Vojin Savić, Arsenije Arsić, Luka Stošić i Andreja Stojanović - nizali su pobede sve do finala gde su pomalo nesrećno posle produžetaka poraženi od Ugande.

Najnovije vesti