Još jedan veliki uspeh košarkaša Vukove škole: Srebro na republičkom

Košarkaška ekipa Osnovne škole Vuk Karadžić u Vranju ostvarila je još jedan veliki uspeh osvajanjem drugog mesta i srebrne medalje na Republičkom takmičenju u košarci, održanom u Karatašu i Kladovu 31. maja i 1. juna.

Veliki uspeh "Vukovaca" za svoju školu i grad ostvaren je u konkurenciji osam ekipa.

Prvog dana takmičenja učenici OŠ Vuk Karadžić pobedili su ekipe iz Apatina i Šapca, drugog dana ekipu Kruševca i bez ijednog poraza plasirali se direktno u finale.

U finalnoj utakmici protiv izvanredne ekipe iz Čačka, grada koji ima možda i najznačajniju košarkašku tradiciju u Srbiji, pružili su dostojan otpor, ali su na kraju ipak poraženi.

- Treba napomenuti da je naša ekipa igrala bez jednog od najboljih igrača Vojina Savića, koji zbog bolesti nije mogao da krene na put sa nama - poručili su nastavnici fizičkog vaspitanja i treneri Dragana Trajković i Branimir Stošić.

Učenici, na koje su prema rečima direktorke Marine Srojanović beskrajno ponosni u Vukovoj školi, su Luka Stošić (8/4), Andreja Stojanović (8/5), Arsenije Arsić, Mihajlo Živković, Petar Milenković i Stefan Dimitrijević (svi 8/2), Sava Stošić (6/5) i Vojin Savić, tekođe (8/2).

Osvajanjem drugog mesta dečaci su potvrdili svoj kvalitet i dokazali da nedavno osvojeno prvo mesto na Republičkom takmičenju u basketu "3 na 3" nije bilo slučajno.

Najnovije vesti