Basketaši Vukove škole drugi na svetu! FOTO

Ekipa OŠ Vuk Karadžić u Vranju osvojila je drugo mesto i srebrnu medalju na Svetskom školskom prvenstvu u basketu "3 na 3" koje je u utorak završeno u Beogradu.

Mladi basketaši ove škole - Vojin Savić, Arsenije Arsić, Luka Stošić i Andreja Stojanović - nizali su pobede sve do finala, izbacivši u polufinalu Ukrajinu.

U finalnoj utakmici, nakon mnogo preokreta, neizvesne igre i produžetaka Vranjanci su poraženi od Ugande, ali su ostvarili uspeh za pamćenje.

Nastavnik fizičkog vaspitanja Branimir Stošić, koji je sa trenerske klupe prevodio basketaše Vukove škole, u izjavi za Vranje News odmah nakon finala kazao je da je prezadovoljan postignutim.

"Ovo je verovatno najveći uspeh školskog sporta u Vranju ikada i ne verujem da će skoro biti nadmašen.

Turnir je bio izvanrednog kvaliteta, sa četiri-pet ujednačenih ekipa od kojih je svako svakog mogao da pobedi i svaka ekipa je mogla do zlatne medalje.

Ostaće žal i još uvek smo pod utiskom sudijske greške na kraju finala gde je timu Ugande priznata "dvojka" iako je njihov igrač gazio liniju, što se videlo i na snimku.

Međutim, sudije su priznale taj koš kojim su nas pobedili.

Imali smo i mi naše propuste, promašili četiri bacanja u ključnim momentima, ali ogroman je uspeh i ovo.

Mogu samo da iznesem sve pohvale za naše momke koji su izvanrendo odigrali, nesrećno smo izgubili zlato na razliku", rekao je Stošić za Vranje News.

"Pokazali su odličnu igru i ponosni smo na njihov uspeh", izjavila je direktorka Vukove škole Marina Stojanović.

Na basketaškom turniru u okviru Svetskog školskog prvenstva učestvovalo je 7 ekipa, osim vranjske škole još i školski timovi iz Francuske, Ukrajine, Indije, Ugande, Nepala...

Na prvenstvu je bilo zastupljeno petnaestak sportova - osim basketa 3x3 još i košarka 5 na 5, odbojka, džudo, karate, futsal, atletika itd.

Turnir basketaša igran je na terenima za košarku na Malom Kalemegdanu.

Podsećanja radi, učenici OŠ Vuk Karadžić u Vranju bili su u maju ove godine prvaci Srbije u basketu "3 na 3".

Najnovije vesti