Preti li Recku dodatna kazna

Protiv šefa stručnog štaba FK Dinamo Vranje Dragana Antića Recka Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) pokrenula je postupak po više osnova i nagađa se da bi mogao biti dodatno kažnjen i to "zbog nepoštovanja i omalovažavanja odluke o supenziji" izrečene na prethodnoj sednici Disciplinske komisije.

Ovime u četvrtak spekulišu beogradski mediji i pišu o tome kako se Antiću navodno zamera i na ulaženju u službene prostorije i nekorektno ponašanje pre početka utakmice sa Radničkim iz Pirota u Vranju u prošlom kolu, a takođe i tokom utakmice koju je, kako se kaže, gledao sa tribina.

Organizacijom utakmica u COVID uslovima posmatranje meča sa tribina nije dozvoljeno, pa se odluka u vezi s tim očekuje na narednoj sednici Disciplinske komisije FSS kojom će predsedavati Ivan Nikolić.

Podsećanja radi, Disciplinska komisija FSS kaznila je nedavno Antića zabranom rada u fudbalu u narednih 18 meseci.

Šef stručnog štaba vranjskog prvoligaša isključen je na gostovanju Trajalu u Kruševcu (0:0).

Klupu je morao da napusti posle drugog žutog kartona zbog protesta.

Antić se posle iskjučenja obrušio na službena lica, nije birao reči ni prema četvrtom arbitru Jeleni Cvetković, potom je ušao u verbalno sukob i koškanje sa predstavnicima obezbeđenja, obrazloženo je iz FSS.

Na kraju, skoro uz primenu sile, mimo svoje volje, udaljen je sa terena kruševačkog stadiona.

Komisija FSS ekspresno je rešila Antićev slučaj.

Prvostepeni organ uzeo je u obzir podatak da je tokom sezone već tri puta kažnjavan, a da je i prethodnih godina bio na tapetu disciplinskog tela.

Antića je isti organ pre skoro dve i po godine kaznio petnaestomesečnom zabranom rada u fudbalu, dodatno i sa pola miliona dinara zbog izjava u medijima i „klevetanja članova fudbalske organizacije“.

Odluku je kasnije preinačila Komsija za žalbe Fudbalskog saveza Srbije i smanjila na jednogodišnju suspenziju, uz neznatno povećanje novčane kazne.

Početkom marta 2019. godine Antić je ipak izašao kao pobednik u čitavom slučaju – Odbor za hitna pitanja FSS posegnuo je za vanrednim pravnim lekom i definitivno ukinio suspenziju treneru Dinama.

Dinamo je u četvrtak vezao drugu pobedu u Prvoj ligi Srbije u fudbalu trijumfom nad Budućnošću u Dobanovcima (0:1).

SMEŠNO, ŽALOSNO, SRAMNO

Antić je nakon najnovijeg izricanja osamnaestomesečne suspenzije pre nedelju dana na konferenciji za medije u Vranju kazao da je kazna "smešna" i da predstavlja "tragediju i veliku žalost za srpski fudbal", kao i da je "sramota i žalosno da u FSS sede ljudi koji izriču kazne" na način na koji je Antiću izrečena.

- Vidi se na snimku da na utakmici u Kruševcu nikog nisam pipnuo, držao sam sve vreme ruke u džepovima, ne znam kako sam to "bio agresivan" bez ruku, mora da sam neki Brus Li. Smešno je i što su napisali da su branili četvrtog sudiju, imate snimak, sve se vidi. Jasno je da je cela ova stvar instruisana, zna se i od kojih ljudi, ne bih da im pominjem imena i da im dajem na važnosti - kazao je Antić.

On je dodao da će se zbog ove odluke Disciplinske komisije FSS "žaliti, ne samo našem fudbalskom savezu, već i UEFA".

Najnovije vesti