Nova kazna za Recka: Godinu i po van fudbala

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Dragana Antića Recka, trenera FK Dinamo Vranje, zabranom rada u fudbalu u narednih 18 meseci.

Šef stručnog štaba vranjskog prvoligaša isključen je prošlog vikenda na gostovanju Trajalu u Kruševcu (0:0).

Klupu je morao da napusti posle drugog žutog kartona zbog protesta.

Antić se posle iskjučenja obrušio na službena lica, nije birao reči ni prema četvrtom arbitru Jeleni Cvetković, potom je ušao u verbalno sukob i koškanje sa predstavnicima obezbeđenja.

Na kraju, skoro uz primenu sile, mimo svoje volje, odstranjen je sa terena kruševačkog stadiona.

Komisija Fudbalskog saveza Srbije ekspresno je rešila Antićev slučaj.

Prvostepeni organ uzeo je u obzir podatak da je tokom sezone već tri puta kažnjavan, a da je i prethodnih godina bio na tapetu disciplinskog tela.

Antića je isti organ pre skoro dve i po godine kaznio petnaestomesečnom zabranom rada u fudbalu, dodatno i sa pola miliona dinar zbog izjava u medijima i „klevetanja članova fudbalske organizacije“.

Odluku je kasnije preinačila Komsija za žalbe Fudbalskog saveza Srbije i smanjila na jednogodišnju suspenziju, uz neznatno povećanje novčane kazne.

Početkom marta 2019. godine Antić je ipak izašao kao pobednik u čitavom slučaju – Odbor za hitna pitanja FSS posegnuo je za vanrednim pravnim lekom i definitivno ukinio suspenziju treneru Dinama.

Najnovije vesti