Predstavnici Gimnazije na novogodišnjem prijemu u SANU

Učenik Gimnazije Bora Stanković u Vranju Vukašin Trajković i koliko juče vranjski gimnazijalac Miša Stanković zaslužili su ove godine poziv Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) da prisustvuju tradicionalnom prijemu koji predsednik akademije priređuje za učenike srednjih škola u Srbiji, osvajače jednog od prva tri mesta na međunarodnim takmičenjima u tekućoj godini.

Povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, učenike je ugostio predsednik SANU, akademik Vladimir S. Kostić.

Miša Stanković je prošle godine osvojio srebrnu medalju na Internacionalnoj geografskoj olimpijadi, dok je Vukašin Trajković bio prvi na Bios olimpijadi u Rusiji.

Tim povodom predsednik SANU čestitao je vranjskim gimnazijalcima na postignutom uspehu i uputio važne poruke i savete za njihov dalji rad i razvoj.

Stanković je sa svojim mentorom profesorkom Vesnom Bogadanović prisustvovao ovom značajnom događaju.

- Sam dolazak u SANU i prijem kod predsednika Akademije predstavljali su za mene veliku čast i jedno divno iskustvo.

Ovo je još jedna potvrda da se naporan rad i trud isplate.

Iskoristio bih ovu priliku da se još jednom zahvalim porodici, drugovima i profesorima Gimnazije Bora Stanković u Vranju na znanju koje su mi preneli , a koje je značajno doprinelo uspesima koje sam postigao - rekao je Stanković

REČ DIREKTORKE

- Vukašin Trajković i Miša Stanković su postigli ogroman uspeh osvojivši medalje na važnim takmičenjima i otvorili novu zlatnu stranicu naše gimnazije - rekla je povodom prijema u SANU direktorka škole Suzana Mišić Stanković.

Medijski sadržaji u sklopu projekta "Snimaj, piši, talenat promoviši" sufinansirani su sredstvima iz budžeta Grada Vranja. Mišljenja, stavovi i zaključci izneti u tekstovima su isključiva odgovornost portala Vranje News i autora i ne odražavaju mišljenja i stavove lokalne samouprave Vranja.

Najnovije vesti