Pozorišni repertoar: Život u tesnim cipelama u petak, Crvenkapa u nedelju

Dve predstave moći će da pogledaju ljubitelji teatra u Vranju u petak i tokom vikenda, saopšteno je iz Pozorišta Bora Stanković u Vranju.

Najpre će u petak 19. januara od 20 sati glumci domaćeg ansambla odigrati predstavu Život u tesnim cipelama, koju je po tekstu Dušana Kovačevića na scenu vranjskog treatra postavio reditelj David Alić.

Život u tesnim cipelama prati priču o nesrećnim radnicima fabrike za proizvodnju letnje i zimske obuće, koji deseti dan štrajkuju glađu, boreći se za svoja radnička prava.

U halu dolazi jedan od današnjih poslovnih ljudi sa pomalo neobičnim imenom Maldiv da im pomogne da zarade tako što će da učestvuju u rijaliti programu.

Igraju Nenad Nedeljković, Milena Stošić, Aleksandar Mihajlović, Radmila Đorđević, Dragan Živković, Jelena Filipović i Bojan Jovanović.

Predstava je premijerno izvedena u martu 2019. godine u Domu Vojske u Vranju.

Na dečjoj sceni, u nedelju 21. januara od 12 časova, biće izvedena predstava Crvenkapa, takođe u produkciji vranjskog teatra, koju je po motivima Braće Grim režirao Bojan Jovanović.

Dramatizaciju predstave uradio je umetnički tim ovog ostavrenja.

Kostimografkinja je Dijana Dodić, scenograf Miroslav Ilić, dizajn svetla uradio je Stefan Rašić, a izbor muzike je rediteljev.

Premijera Crvenkape bila je za nedelju 24. decembra 2023.

Najnovije vesti